Shelyesin Foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari

Siirry alas

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari Empty 7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari

Viesti kirjoittaja Jassu Ke 20 Tammi 2021, 08:50

Jatko-heC Lauantain yleisvakkari # 5
7.11.2020 - estetunti, pitkät estevälit
Shelyesin maneesi klo 15-16

Muistakaa merkitä omaan rästilistaanne osasuoritus näille merkeille:


Osallistujat
Bea - Stella
Elisa - Feitli
Mathilde - Dimona
Linnea - Venni
Frida - Wilda

Maksutilanne ja tuntiarkistot Docsissa

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari Jhcest10

Kehys
Tänään jatkettiin esteillä jo viime kerralla aloitettua aihetta pitkistä esteväleistä. Ratsujaoissa pyrittiin ottamaan mahdollisuuksien mukaan huomioon lähestyvät NVRK:n ratsastuskoulumestaruudet, jotta ratsukot pääsisivät kehittämään hyppyrutiinia kilpailuja varten.

Koko rata toteutettiin kolmella esteellä, ja radan sarjojen esteväli oli n. 6-7 laukka-askelta. Yllä olevassa kuvassa havainnollistetaan mahdollisia rataan liittyviä teitä.

Alkukäyntien ja -ravien jälkeen otettiin uralla laukkaverryttelyä esteistunnassa, ja pyrittiin kehittämään tällä tavoin ratsastajan tasapainoa sekä hakemaan oikeanlaista istuntaa esteradalle. Laukkaverryttelyn jälkeen suora linja sekä kaareva linja tultiin ratsastajan toiveen mukaan verryttelyhyppyinä joko ravissa tai laukassa.

Varsinaiseen tehtävään päästiin, kun yhdisteltiin erilaisia radalla mahdollisia linjoja: suoralta linjalta oritallin puoleiselle lyhyelle sivulle, sieltä kohti lävistäjällä olevaa estettä, sieltä taas pitkällä sivulla olevalle esteelle tai vaihtoehtoisesti kaviouralle. Muutamallakin esteellä saa hyvin rakennettua rutiinia ratojen oppimiseen ja muistelemiseen, sekä toteutettua monipuolisia variaatioita erilaisista käännöksistä, kaarroksista ja esteradan teistä.

Tällä tunnilla keskityttiin erityisesti sarjaesteiden väliin, joka tuli laskea ääneen. Huomiota kiinnitettiin myös hyviin teihin ja käännösten ajoittamiseen, jotta ratsukko oppi ennakoimaan tarvittavan kääntösäteen ja irtautumaan tai liittymään kaviouralle oikeasta kohdasta, jotta tiestä tulisi mahdollisimman sujuva.

Tunnin viimeisellä radalla kokeiltiin myös uusintatyyppistä rataa, jolloin tarkoituksena oli tiukentaa esteiden teitä ja nipistää tällä tavoin sekunteja kellosta pois.Maksuvaihtoehdot
a) Tarina
b) Piirros
c) Runo (vähintään 4 säettä)
d) Pikamaksu: vastaa alla oleviin kysymyksiin
7.11. / 1: Miten estetunti mielestäsi sujui? Onko sinulle rakentunut jo hyppäämiseen toimiva rutiini, vai jännittääkö esteiden hyppääminen vielä hiukan?
7.11. / 2: Miten ratsusi toimi tämän päivän tunnilla? Millä mielin lähdet NVRK:n esteratsastuskilpailuihin? (Mathilde & Frida: haluaisitko joskus kokeilla esteratsastuskilpailuihin osallistumista?)


Maksut tähän topiciin, kiitos! I love you
hävettävän myöhässä, unnskyld meg!
Jassu
Jassu
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 488
Join date : 01.03.2014
Karma : 17

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari Empty Vs: 7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari

Viesti kirjoittaja Linnea Ke 20 Tammi 2021, 11:10

7.11. / 1: Miten estetunti mielestäsi sujui? Onko sinulle rakentunut jo hyppäämiseen toimiva rutiini, vai jännittääkö esteiden hyppääminen vielä hiukan?

Ensimmäinen kierros meni hieman harjoituksena mutta loppua kohden suoritukset paranivat. Hyppäämiseen alkaa olla jo tullut rutiinia, vaikka vielä vähän ajoittain se jännittääkin.

7.11. / 2: Miten ratsusi toimi tämän päivän tunnilla? Millä mielin lähdet NVRK:n esteratsastuskilpailuihin? (Mathilde & Frida: haluaisitko joskus kokeilla esteratsastuskilpailuihin osallistumista?)

Venni meinasi alkuun olla vähän reipas mutta lopulta yhteistyö pelasi ja tamma kuunteli kivasti ohjeitani. NVRK:hin lähdetään jännittyksellä koska ne on kuitenkin eka ratsastuskisat mulle ikinä.
Linnea
Linnea

Viestien lukumäärä : 35
Ikä : 12
Join date : 26.09.2020
Karma : 0

Jassu tykkää tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari Empty Vs: 7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari

Viesti kirjoittaja Mathilde Ti 26 Tammi 2021, 15:18

✎ Saanen esitellä, tulevaisuuden Whitaker
lauantaina 7. marraskuuta 2020

Ajatella, että olin jo niin edistynyt ratsastaja, että pääsin viimein hyppäämään esteitä. Ihan oikeita esteitä, ei mitään maapuomeja!

Jassu selitti ummet ja lammet jostain esteväleistä, välillä jopa suhteutetuista esteväleistä, estesarjoista ja muista. Kotiinpäästyäni täytyisi avata hevostietokirja ja selvittää, mitä ne oikein tarkoittivat. Ehkä olin kuullut ne tunnilla, mutta en muistanut - enkä kehdannut kysyäkään.

Meille oli rakennettu kolme estettä. Samaan aikaan jännitti pirusti, mutta olin myös superinnoissani. Jännitystä olisi tasannut se, jos ratsukseni olisi laitettu tuttu ja turvallinen Sam, vaikka ymmärsin, ettei minua voinut joka kerta lykästää. Dimona oli sekin kiltti ratsu, joskin se oli tänään erityisen energisellä tuulella. Se taisi rakastaa esteitä!

Laukassa piti istua esteistunnassa (eli kevyessä istunnassa) monen kierroksen ajan. Jalat väsyivät nopeasti ja välillä oli otettava uutta virtaa istumalla muutaman askeleen ajan satulassa.

"Pysy vaan Mathilde koko radan läpi esteistunnassa!"

Oliko tyhmä kysymys, että mitä piti tehdä, jotta saa hevosen hyppäämään? Oli varmasti, joten en kysynyt. Esteiden välisiä askelia piti taas laskea. En edelleenkään hahmottanut, miten se piti tehdä. Rohkeasti kuitenkin huusin YKSI-KAKSI-KOLME-NELJÄ-... jonkinlaisessa rytmissä, johon Jassu ei kommentoinut mitään.

"Pohkeet kiinni, pohkeet kiinni! Ja myötää!" Jassu ohjeisti juuri ennen estettä.

Ensimmäisen esteen ylitystä en edes huomannut. Pidin silmiä kiinni ja puristin kovaa Dimonan harjasta (silmät kiinni ja toivotaan parasta- metodi toimi pomminvarmasti aina kaikkeen). Muutaman kerran kävi niin, että jalat eivät enää jaksaneetkaan kannatella esteistunnassa, joten hassusti nytkähdin hypyn mukana ja laskeutuessa tömähdin etukaarelle. Dimonalla oli bensaa suonissaan, joten yritin esteen jälkeen parhaani mukaan ohjata sitä aina seuraavalle esteelle ja unohdin koko rytäkässä jarruttaa. Tämä ei ehkä ollut nopeuskilpailu, mutta pääasia että määränpäähän päästiin ja esteistä päästiin yli!

"Ja siitä voivatkin sitten muut ottaa uusintaratoihin mallia..." tuumasi hiljaisesti Jassu, joka näytti kaipailevan kiperästi kahvikuppostaan.

Kuten aiemmin mainitsin, meille oli rakennettu kolme estettä. Kolme. Silti joku tuntilaisista unohti missä järjestyksessä ne piti hypätä. Oikeasti, miten ei voinut muistaa kolmea estettä! Minulla oli varmasti hyvä muisti.
Mathilde
Mathilde

Viestien lukumäärä : 42
Ikä : 7
Paikkakunta : Svolvær
Join date : 07.07.2020
Karma : 1

Aurora and Nita tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari Empty Vs: 7.11.2020 (JHC # 5) Lauantain yleisvakkari

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa