Shelyesin Foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti

Siirry alas

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti Empty 21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti

Viesti kirjoittaja Jassu Ma 06 Heinä 2020, 13:20

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti
vähän tai ei ollenkaan maastoesteitä hypänneille

Tervetuloa maastareille! Tiistaina 21.7. klo 16-17 Shelyesissä hypätään pitkästä aikaa maastoesteitä. Tunti on avoinna kaikille: niin tallin vakiokävijöille, kuin satunnaisille vierailijoillekin. Tunnin pitää Jassu. Maastoesteaiheisia tunteja järjestetään kaksi jaettuna kahteen eri tasoryhmään. Jos olet jo kokenut hyppääjä maastoesteillä (tai ellet aio osallistua juuri tälle tunnille kokemattomalla hevosella), osallistuthan mieluummin kokeneiden maastoestetunnille.

Koska meillä ei erikseen ole maastoestemerkkiä, tältä tunnilta saa osasuorituksen sekä maasto- että estemerkkiä varten.

Tämä tutustumistason maastoestetunti on tarkoitettu vain vähän tai ei ollenkaan maastoesteitä hypänneille (hevosille tai ratsastajille). Ratsastajan tulee pystyä hallitsemaan hevonen kaikissa askellajeissa sekä ylittämään turvallisesti pieniä esteitä laukassa. Tällä tunnilla hypätään korkeintaan n. 40 senttimetrin kokoisia esteitä, joten sekä hevosen että ratsastajan on pystyttävä vastaamaan vähintään tähän tasoon.
Pääpaino tällä tunnilla on saada rohkeutta ja rentoutta omaan ratsastamiseen vieraassa ympäristössä. Turvaliivi on pakollinen varuste.

Näin pääset mukaan - ilmoittaudu tunnille tähän topiciin:
Like a Star @ heaven Ratsastajan nimi
Like a Star @ heaven Taso (XX cm), jolla ratsastaja on hypännyt maastoesteitä
Like a Star @ heaven Vapaaehtoinen: Hevostoive (tai kenellä ei missään nimessä halua mennä)

albino  albino  albino  albino albino  albino albino  albino  albino

Osallistujat ( 3 / 5 ):
Cathy - Lidia
Bea - Dimona
Freya - Feitli
vihreät maksaneet

albino  albino  albino albino  albino  albino  albino  albino  albino

Tunnin kehys:
Päivän sääennuste oli uhkaava, mutta tummista pilvistä huolimatta suuntasimme kohti maastoa. Ratsuiksi olin valinnut rauhalliset maastarihyppääjät Lidian, Dimonan ja Feitlin, jotta kokemus ensimmäisistä maastoestetreeneistä Shelyesissä olisi tuntilaisille varmasti mieluinen.

Maastoesteet olivat loistavassa kunnossa. Christian oli vastahakoisesti eilen käynyt ajamassa nurmen pelloilla olevien matalien esteiden linjoilta, joten hyppääminen oli helppoa ja teiden hahmottaminen selkeää. Otin mukaani vielä muutaman tötsän käännösharjoituksia varten, jotta tunti ei olisi liian helppo.

Pääasiassa hyppäytin tunnilla matalia ristikoita tai pystyesteitä tarkoituksena lähinnä saada rohkeutta uudenlaisille esteille maastossa. Synkeästä säästä huolimatta ilma oli täysin tyyni, eivätkä heiluvat pusikot häirinneet treenejämme tällä kertaa. Kaikkien tunti sujui oikein mutkattomasti alkujännityksestä yli päästyämme. Toivottavasti treenit jatkuvat vielä myöhemmin kesällä!

Blondin kanssa maastossa käynyt Ella-Amalie poikkesi katsomassa treenejä hetken ja nappasi tunnilta yhden tilannekuvan kännykällään. Kuvassa pientä risuestettä hyppää Bea Dimonan kanssa ja taustalla löntystää Cathy Lidian selässä. Freya ja Feitli ovat odottamassa vuoroaan metsikön takana maastopolulla.

"Katse kohti seuraavaa estettä, Bea! Älä anna Dimonan mutkitella miten sattuu. Rohkeasti pohjetta ponille, niin pääset esteille suoremmin."


Maksupolitiikka:
Tunnin voi maksaa...
a) tarinalla
b) piirroksella
c) vähintään 4-säkeisellä runolla, tai
d) pikamaksulla:
1. Millainen kokemus maastoestetunti oli? Jännittikö ennen tuntia, vai oliko fiilis seesteinen?
2. Mikä oli suurin haaste sinulle tunnilla?
3. Haluaisitko hypätä maastoesteitä tämän tunnin perusteella uudelleenkin?


Tervetuloa maastoesteille!


Viimeinen muokkaaja, Jassu pvm Pe 04 Syys 2020, 21:00, muokattu 12 kertaa
Jassu
Jassu
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 493
Join date : 01.03.2014
Karma : 17

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti Empty Vs: 21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti

Viesti kirjoittaja Jassu Ke 22 Heinä 2020, 21:36

Kehys tullut, maksut tähän topiciin, kiitos! I love you
Jassu
Jassu
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 493
Join date : 01.03.2014
Karma : 17

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti Empty Vs: 21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti

Viesti kirjoittaja Bea Pe 04 Syys 2020, 20:38

MAASTOESTETUNTI
tiistaina 21.7.2020

Tänään oli ohjelmassa maastoesteitä, joten ei liennyt yllättävää, että Beaa jännitti. Maastoilu oli tytölle tuttua, esteitäkin oli tullut viime aikoina hypättyä muutamaan otteeseen, mutta että maastossa täytyisi hypätä jotain? Se oli hänelle täysin uutta. Luonnollisesti siis jännitys oli huipussaan. Toivottavasti ratsuna olisi sentään joku turvallinen, Bea ajatteli pyöräillessään hiostavassa säässä kohti tallia. Sateenkin mahdollisuus oli olemassa, sillä pilvet näyttivät tavallista tummemmilta.

Kaikeksi onneksi Bea sai ratsukseen Dimonan. Olihan hän tietysti luottanut siihen, ettei Jassu valinnut mitään turhan vaikeaa ratsua. Bea varusti pilkullisen ponin jännityksen lennättäessä perhosia vatsassa ja talutti sen tallin pihalle. Muut olivat jo valmiina, joten jäljellä oli enää ponin selkään nouseminen ja ratsastus kohti maastoesteitä.

Bea yllättyi siitä, miten pieniä maastoesteet olivat. Jännitys karisi pois sitä mukaa, kun he verryttelivät hevoset ja lähtivät kokeilemaan ensimmäisiä esteitä. Ratsuilla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia ylittää esteitä ja ne ohjautuivat niille suunnilleen itsestään. Kun homma tuntui luontevammalta, kykeni ajattelemaan jo hieman linjoja, joille ponin ohjasi.

”Tää oli tosi kivaa!” Bea hehkutti Lidian selästä alas laskeutuvalle Cathylle. Vaaleahiuksinen tyttö hymyili leveästi, mistä Bea päätteli tämän olevan samaa mieltä.
”Ehkä meistä tuleekin kenttäratsastajia”, Cathy tokaisi. Bea nyökytteli. Kaikki lajit – kouluratsastus, esteet ja maastoilu – olivat niin kivoja, että olisi vaikeaa valita yhtä parasta.
Bea
Bea

Viestien lukumäärä : 56
Ikä : 15
Join date : 15.11.2019
Karma : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti Empty Vs: 21.7.2020 Tutustumistason maastoestetunti

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa