Shelyesin Foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

1.10.2020 Joonan koulutreenit

Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Joona Ke 02 Syys 2020, 16:50

1.10.2020 Joonan koulutreenit

Tarinatempauksen alkamisen kunniaksi ja kirjoitusinspiraation kasvattamiseksi Joona pitää koulutreenit torstaina 1.10.2020 kello 16-17. Tunnin aiheena on siirtymiset. Tunti pidetään maneesissa. Tunnille ovat tervetulleita niin tallin tuntilaiset, hevosenhoitajat kuin yksityisen omistajatkin joko omalla tai ratsastuskoulun hevosella/ponilla. Tunnille otetaan maksimissaan kahdeksan ratsukkoa, jotta maneesissa ei tulisi liian ahdasta ja Joona ehtii keskittyä jokaiseen ratsukkoon.

Tunnin kehys julkaistaan 1.10.2020.
Ilmoittaudu viimeistään tuntia edeltävänä päivänä.

Tältä tunnilta saat osamerkkisuoritukset seuraaviin merkkeihin:
1.10.2020 Joonan koulutreenit Koulu3 1.10.2020 Joonan koulutreenit Tunti3

Miten pääset mukaan - ilmoittaudu tähän topiciin:
- Ratsastajan nimi
- Ratsastajan taso
- Mahdollinen hevostoiveesi, tai kenellä et halua mennä...  Cool Vapaaehtoinen!

Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven

Osallistujalista (7/8 )
Aurora - Ronja tehty  
Ella-Amalie - Figaro tehty
Matias - Theo tehty  
Katya - Juri tee
Lilja - Feitli tehty
Nita - Dante tehty  
Sonia - Tegur tehty  

Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven

Maksuvaihtoehdot:
Tunnin voi maksaa...
a) tarinalla
b) piirroksella
c) runolla tai
d) pikamaksulla, vastaa alla oleviin kysymyksiin:
1. Mitä odotuksia sinulla oli tunnilta ja miten tunti sujui niihin nähden?
2. Joona on hyvin vaativa ja tarkka opettaja, ja löytää varmasti jokaisesta ratsukosta jotain kehitettävää. Mihin asiaan hän pyysi sinua erityisesti keskittymään?
3. Joona ei kuitenkaan ole liian ankara opettaja, vaan kehuu oppilaitaan, kun siihen on aihetta. Mikä asia oli tänään Joonan kehujen arvoinen?
4. Mikä fiilis tunnista ja ratsustasi jäi?


Tunnin runko

1. Alkukäynnit.
2. Molempiin suuntiin alkuverkkaa suuressa, kevyessä ravissa. Ratsu hieman pitkähkössä, mutta ei kuitenkaan löysässä ja matalassa muodossa. Haetaan hevosta aktiiviseksi ja kuuliaiseksi avuille sekä taipumaan kunnolla.
3. Siirrytään käyntiin, jakaudutaan kahdelle puolikkaan maneesin kokoiselle ympyrälle. Toiselle ympyrälle menee Theo, Juri, Dante sekä Tegur (isommat ratsut) ja toiselle Ronja, Figaro sekä Feitli (pienemmät ratsut).
4. Otetaan ohjat kunnolla tuntumalle ja kootaan hevosta korkeampaan ja lyhyempään muotoon. Aletaan tekemään pitkille sivuille pysähdyksiä käynnistä. Pysähdyksien väliin tehdään voltit ympyrän keskelle. Huolehditaan, että hevonen ei jää pysähdyksessä kuolainta vasten ja vastaa pohkeeseen heti pyydettäessä eikä myöskään lähde liikkeelle ennen aikojaan. Samaa tehtävää tullaan ensin vasempaan ja sitten oikeaan kierrokseen.
5. Jatketaan oikeassa kierroksessa. Jätetään pysähdykset poissa ja pyöritellään harjoitusravissa ympyrän keskelle 4 volttia/ympyrä. Ympyröiden välissä tehdään nopeat ravi-käynti-ravi siirtymät. Sama tehtävä myös toiseen suuntaan, sen jälkeen välikäynnit ja siirrytään ympyröiltä takaisin koko maneesiin.
6. Siirrytään laukkatyöskentelyn pariin, aloitetaan vasemmasta kierroksesta. Maneesin toisella pitkällä sivuilla lisätään laukkaa ja sen jälkeisellä lyhyellä sivulla lyhennetään. Tehdään pääty-ympyrä ja sen jälkeen siirrytään harjoitusraviin mahdollisimman pehmeästi ja sujuvasti. Seuraavalla lyhyellä sivulla nostetaan laukka uudelleen ja pääty-ympyrän kautta siirrytään jälleen laukkalisäyksen pariin.
7. Välikäyntien jälkeen sama tehtävä oikeaan kierrokseen. Lisätään vielä harjoitusravissa ratsastettavan pitkän sivun keskelle nopea ravi-käynti-ravisiirtymä.
8. Loppuverryttelyt kevyessä ravissa, pidemmällä mutta kuitenkin tuntumalla olevalla ohjalla, eteen-alas venyttäen.
9. Loppukäynnit, kiitos ratsulle ja alas selästä.

Kommentit ratsukoista

Aurora – Ronja

Olette Ronjan kanssa sellainen parivaljakko, että teidän työskentelyä on aina hauska katsella! Alkuverkoissa tamma puhisi milloin millekkin, maneesin nurkat olivat ponille erityisen jännittäviä tänään. Työskentelymoodiin päästyänne tamma kuitenkin unohti puhinan ja keskittyi työntekoon. Ravi-käyntisiirtymisissä sait olla hyvin tarkkana, että väliin ei tule tölttiaskelia. Laukannostot olivat tänään erittäin kauniita ja sujuvia. Siirtymiset laukasta raviin olivat välillä hieman holtittomia tamman innostuessa laukkalisäyksistä ihan kunnolla. Loppuverryttelyissä Ronja pisti parastaan ja kaviota toisen eteen erittäin mallikkaasti.

Ella-Amalie – Figaro

Figaro olikin minulle uusi tuttavuus. Ruuna oli alkuun varsin jännittynyt ja aktivoi kipitysmoodin heti maneesiin astuttuaan. Alkukäynneillä Figaro säpsyi useaan otteeseen raville ja ihan laukallekkin asti ennekuin sait ponin kontrolliin. Ruunan kanssa sait kuitenkin olla tarkkana, ettet tapa hyvää eteenpäinpyrkimystä, vaan annat ponille tilaa liikkua omalla moottorillaan. Alkuun niin meinasi käydäkin ja ruuna muuttui ympyrällä työskennellessä flegmaattiseksi fletkumadoksi, jota sai pyytää ja anella liikkumaan eteen. Laukkaan siirryttyänne poni alkoi hieman heräillä horroksestaan ja tunnin viimeiset laukan kokoamiset sujuivat hämmästyttävänkin hyvin. Ponissa on selvästi laatua, kunhan saat sen valjastettua käyttöösi.

Matias – Theo

Pääsit todelliseen tulikokeeseen heti alkuun, kun alkukäynneillä Theo hyppi melkein seinille saadessaan selkäänsä uuden ratsastajan. Sen seurauksena jäit itse hyvin passiiviseksi matkustelijaksi koko alkutunnin ajaksi uutta räjähdystä odottaen. Theo yllätti kuitenkin kaikki ja käyttäytyi lopputunnin oikein asiallisesti, jolloin itsekin rohkenit ratsastaa ruunaa ja pyytää siltä enemmän. Lyhyet ravi-käynti-ravisiirtymät saivat Theon kuumenemaan ihan kunnolla, mutta sait ruunan pysymään hyvin aisoissa tiiviillä ja rauhallisella istunnalla. Laukkatyöskentely sujui erittäin hyvin, lisäykset lähtivät hyvin ja ruuna tuli myös takaisin kootumpaan laukkaan. Hyvin ratsastettu, ehkäpä uskallan antaa Theon ratsuksesi joskus toistekin.

Katya – Juri

Sait ihan mukavan otteen Juriin heti aluksi. Energiaa orilla oli suhteellisen paljon ja alkuverryttelyissä sait keskittyä pitämään kevennyksesi rauhallisena ratsun ollessa innokkaana menossa. Ympyrällä työskennellessä pysähdykset olivat tänään hieman hätäisiä orin menohalujen vuoksi, mutta vastapainoksi ravi-käyntisiirtymät sujuivat erittäin hyvin. Laukan lisääminen ja erityisesti kokoaminen sujui erinomaisesti, mutta laukka-ravisiirtymissä Juri jännittyi jostain syystä melkoisen paljon. Tämän vuoksi myöskään harjoitusravipätkät eivät olleet kaikista laadukkaimpia. Isossa liikkeessä on vaikea istua, jos hevonen on jännittynyt selästään.

Lilja – Feitli
Feilti oli tänään aika tahmealla tuulella ja hidas reagoimaan pohjeapuihin. Sait olla hyvin tarkkana, että poni reagoi apuihin heti eikä kohta. Tämä korostui erityisesti käynti-ravisiirtymissä, joissa Feitli tahtoi ottaa muutaman askelen tölttiä ennen siirtymistä raviin. Riittävän napakalla eteen ratsastuksella siirtymiset kuitenkin alkoivat sujumaan huomattavasti paremmin. Laukkalisäykset eivät tänään oikein lähteneet riittämättömän eteenpäinpyrkimyksen vuoksi. Alaspäin siirtymiset olivat tänään teidän vahvuutenne, mutta niissäkin piti olla huolellinen, että poni ei lysähdä läpi siirtymisen. Hyvää perusratsastusta!

Nita – Dante

Dantella oli tänään hieman vaikea päivä ihan alkuverryttelyistä asti ja joudut toden teolla tekemään töitä koko tunnin ajan. Tamma oli jäykkä ja jähmeä, eikä oikein vastannut apuihin. Ympyrällä työskennellessä se pikkuhiljaa alkoi hieman pehmenemään ja siirtymisten laatu paranemaan, mutta parasta puoltaan se ei todellakaan esitellyt. Dante protestoi melko vahvasti erityisesti eteenpäin vieviä pohjeapuja, ehkäpä pientä kiiman poikasta ilmassa? Jaksoit kuitenkin sinnikkäästi puurtaa läpi tunnin, ja lopussa tamma palkitsikin sinut kauniilla laukkaympyrällä. Hienosti tsempattu molemmilta!

Sonia – Tegur

Pienikokoinen ratsastaja ja jättimäinen Tegur ei ole ehkä kaikista sopusuhtaisin ratsukko, mutta jaoin sen silti ratsuksesi, koska tiesin, että osaavalla ruunalla on sinulle paljon annettavaa. Suuren ruunan kokoamisessa oli hieman haasteita, mutta parani huomattavasti tunnin edetessä. Sen myötä esititte Tegurin kanssa tämän päivän ehdottomasti onnistuneimmat laukkalisäykset, kun pystyit vain päästämään hevosen etenemään isommin. Loppuraveissa Tegur liiteli myös varsin näyttävin askelin, kun olit saanut asetukset kohdilleen ja löytänyt ne nappulat, mitä Tegur vaatii toimiakseen. Hyvää työtä!


Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Kiitos tunnista!  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  Like a Star @ heaven  

1.10.2020 Joonan koulutreenit 6-Mini-Lessons-Charlotte-Dujardin6


Viimeinen muokkaaja, Joona pvm Ma 05 Loka 2020, 20:28, muokattu 18 kertaa
Joona
Joona

Viestien lukumäärä : 85
Ikä : 34
Paikkakunta : Svolvær, Nyby
Join date : 25.11.2017
Karma : 1

Sonia and Aurora tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Joona Ti 29 Syys 2020, 11:11

Tunti tullut jo hieman etuajassa, tunnille mahtuu silti vielä yksi innokas ratsastaja Very Happy Maksut tähän topiciin, muistakaa merkitä suoritus myös omaan rästilistaanne! Cool

Siivosin osallistumisviestit pois
- Catu
Joona
Joona

Viestien lukumäärä : 85
Ikä : 34
Paikkakunta : Svolvær, Nyby
Join date : 25.11.2017
Karma : 1

Sonia and Aurora tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Aurora To 01 Loka 2020, 11:41

Mun piti lähteä töistä aika vauhdilla suoraan tallille, ja kiikuttaa Ronja melkein suoraan tarhasta maneesiin. No, ehdin harjata sen nopeaan, onneksi lämpimien päivien myötä poni ei ollut kovin mutainen. Nopeasti varusteet selkään ja kohti maneesia. Ehdin juuri tasan neljäksi sinne, ja bongasin heti Matiaksen rivistä. Onneksi huomasin sitten myös Nitan, ja Danten vieressä oli sopivasti tilaa, niin talutin Ronjan Danten viereen, kiristin vyön ja hyppäsin selkään. Onneksi poni oli aika pieni, sillä satulaan ei saanut jalustimia, niin selkäännousu vaati ihan oikeasti hyppäämistä.

Alkukäyntien aikana shown tarjosi Theo, jonka selkään Matias oli päässyt. Tai joutunut. Suuri, musta hevonen ei meinannut pysyä aloillaan, saati uralla, eikä rennosta alkukäynnistä pitkin ohjin ollut tietoakaan. Matias näytti haudan vakavalta, enkä voinut olla hihittämättä hiljaa itsekseni. Tosin ratsastaessani ratsukosta ohi, Matias huomasi sen, ja mulkaisi, mutta sitten Theo hypähti taas ja jäi steppailemaan. Minä vain kohautin olkiani, ja poistuin toiselle puolelle maneesia.

No, ei meidänkään alkukäynnit rauhallisimmasta päästä olleet, Ronja kun oli keksinyt, että maneesi oli tänään erityisen jännittävä. Se puhisi ja pälyili ympärilleen, mutta ennemmin pysähtyi, kuin olisi säntäillyt holtittomasti. Kannustin sitä eteenpäin ja puhuin hiljaa tammalle, niin se liikkui jälleen eteenpäin. Raviin siirryttyämme tammalla oli kuitenkin taas tärkeämpää ajateltavaa, ja se keskittyi hyvin ja unohti möröt maneesin nurkissa.

Ympyrätyöskentely sujui muuten hyvin, mutta Ronja meinasi vaihtaa ravista käyntiin töltin kautta. Käynnistä raviin siirtymiset sujuivat paremmin, sillä se nosti kyllä ravin, kun antoi ohjasta tilaa ja pyysi eteenpäin tarpeeksi reippaasti. Ympyrällä kentän keskellä kohtasin välillä Nitan, jolla riitti töitä Danten kanssa, sillä tamma oli verkkaisella tuulella ja lähinnä protestoi, jos siltä pyysi jotain. Välillä vastaan tuli Matias, joka oli myös täystyöllistetty Theon kanssa, joka kuumui oikein huolella.

Meillä riitti vauhtia, kun päästiin laukkatyöskentelyyn – Ronja ei olisi halunnut millään hidastaa takaisin raviin. Se innostui oikein toden teolla, ja siirtymistä oli sulavuus kaukana. Laukkaa lisätessä annoinkin sen laukata niin reippaasti, kuin tamma ehti kiitää pitkän suoran aikana, ja sitten laukkaa koottiin jälleen. Reippaat pätkät auttoivat lopulta Ronjaa päästämään pahimmat höyryt ulos, ja loppuverkassa se meni erittäin kauniisti. Myös Nitalla lähti lopputunnista sujumaan, ja Danten laukka oli niin kaunista katsottavaa. Theokin oli ihmisiksi lopputunnin, harmi, en päässyt kuittailemaan Matiakselle siitä. Tai saatoin mä vähän huomauttaa, että oli hieno show, kun kävelimme maneesilta kohti tallia.

Ja tunnin jälkeen mietin, että huomenna lähden maastoon, jotta Ronja pääsee oikeasti vauhtiin hyvillä laukkasuorilla. Ja ehkä sitten saisin ajatukset Matiaksesta ja tupareista karistettua mielestäni, kun se ei jatkuvasti ratsastaisi vastaan ja muistuttaisi olemassaolostaan. Lähtisin vain ihastelemaan auringonpaistetta ja ruskaa. Joku päivä pitäisi myös treenata lisää, sillä vaikka kisamatkat ulkomaille eivät meiltä onnistuneet, niin ensi kuussa olisi Nordlandin ratsastuskoulujen piirinmestaruuskisat, ja sinne lähtisin kokeilemaan, kuinka kilpaileminen meiltä sujuu. Aika jännittävää, mutta eiköhän me siitä selvittäisi, Ronja on kuitenkin aika varma ratsu. Saattaa se vähän säikkyä kisapaikan hälinää, joka on sille uutta, mutta se varmasti tottuu siihen. Oli kivaa, kun oli joku isompi tapahtuma, jonne lähdettäisiin isolla porukalla, jota odottaa.

Kiitos tunnista!


Viimeinen muokkaaja, Aurora pvm Ti 13 Loka 2020, 13:36, muokattu 1 kertaa
Aurora
Aurora

Viestien lukumäärä : 75
Ikä : 27
Join date : 20.08.2020
Karma : 1

Jassu, Joona, Sonia, Matias B. and Nita tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Nita To 01 Loka 2020, 17:47

Dante tuntui tänään olevan aivan lukossa. Asiaan vaikutti varmasti muutama välissä ollut vapaapäivä, mutta uskoin maanantain kengityksellä olevan myös osuutta asiaan. Uudet kengät saivat Danten aivan kankeaksi ja aristamaan askeliaan, kuin mikäkin hienohelma.

Maneesi jaettiin puoliksi hevosten kokojen mukaan. Seurasin vierestä, kuinka Katyan ratsu oli tänään energiansa puolesta aivan eri luokkaa Danten kanssa, ja Sonia puolestaan sai tehdä töitä suuren ruunikon kanssa, mutta ratsukko löysi lopulta todella hyvän yhteisen sävelen. Itse jouduin todella työskentelemään sen eteen, että Dante kuuntelisi edes hieman apujani, eikä oma hermostuminen varmasti auttanut myöskään tammaa rentoutumaan.

Teimme paljon huolellisia siirtymiä ja pysähdyksiä, ja yritin parhaani mukaan saada Danten reagoimaan pelkän istunnan avulla. Painoavut eivät kuitenkaan tuntuneet yksin tänään riittävän, mutta toistojen myötä ohjas- ja pohjeapujen välille löytyi hyvä tasapaino. Kuitenkin vasta ympyrällä työskennellessä Dante alkoi hetkellisesti todella rentoutua ja vaisusti asettua muotoon.

Laukkaa ja erityisesti laukannostoja sai tänään hakea. Yritin pitää mielessä Jassun viime tunnilla käydyt asiat hyvistä valmisteluista, mutta niistä huolimatta yhteistyö ei tuntunut pelaavan. Joona tuli kädestä pitäen auttamaan pidätteiden kanssa, ja mies seisoi pitkän sivun alussa auttamassa ääniavuilla Dantea lisättyyn laukkaan.

Olo tuntui hieman poissaolevalta, kun mietin kauhulla, miksi ihmeessä olin mennyt ilmoittautumaan Danten kanssa kisoihin. Tamma ei ollut selvästikään vielä valmis, ja jo ihan tavallisissa siirtymisissä oli vielä paljon hiottavaa. Ehkä juuri tästä kyseisestä syystä koulutreenien suunta alkoi äkillisesti muuttua ja Dante toimia yhteistyökykyisemmin, kun oma turhautuminen muuttui lähinnä lamaannukseksi. Ja Dantehan aisti tämän. Se rentoutui silminnähden, kun minäkin olin jännittämättä selässä, ja toiseen suuntaan laukannostot sujuivat puolestaan erinomaisesti muihin päivän tehtäviin nähden. Lopputunnin siirtymiset tuntuivat myös onnistuvan helpommin, ja uskalsin käyttää ohjasapuja napakammin ja antaa puolestaan myöten silloin, kun Dante teki oikein - tuntumaa tietenkään unohtumatta.

Loppukäyntien aikana kävin vielä Joonan luona jutulla ja kysyin, mitä meidän erityisesti kannattaisi harjoitella kisoja varten.
"Kannattaa vahvistaa ihan perustason asioita. Ratsastaa rentona ja pitää myös hevonen rentona, Dante vaikuttaa olevan melko herkkä jännittämiselle. Suosittelen aloittamaan radan opettelun jo hyvissä ajoin, niin siinä sitten näkee käytännössä ne mahdolliset kompastuskivet ja petrattavat asiat sekä yhtä lailla ne, mitkä ovat jo teillä vahvana."

Näillä ohjeilla siis eteenpäin.

------

Merkintä 1, #Tarinatempaus2020 / Aloituspäivämäärä 01.10.2020
Nita
Nita

Viestien lukumäärä : 134
Ikä : 31
Join date : 21.08.2020
Karma : 1

https://tiritomba.net/y/nita

Jassu, Joona, Matias B. and Aurora tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Sonia To 01 Loka 2020, 22:10

Ei estetreeneissä opettaja
Oppilaitansa helpolla päästä
Vaan ei Joona koulutunnillakaan
Rääkiltänsä heitä säästä

Oli mielessä Sonialle metku uus
Ratsuks suuren Tegurin sai
Vaan hyytyi hymy Joonan suus
Ehkä yllättyi hän kai

“Nyt jos koskaan mä näytän!”
Kelas Sonia ja puri huulta
“Kaikki kykyni nyt mä käytän!”
Ja sai siipiinsä uutta tuulta

Meni hyvin laukannostot
Jopa kiitosta ratsukko sai
Unholaan näin jäi kostot
Hyvä ope Joona on kai...

Vika säkeistö oli sit vitsi
Tunnille saanko tulla vielä
Ideat multa kesken loppui, hitsi
Elä tunteja multa kiellä
(T: Sonia)

P.s. Oli hyvä tunti
P.p.s. Tegur oli best
P.P.P.S. KIITTI JOONA KUN BUUSTASIT MUN ITSETUNTOA
P.p.p.p.s. Oot oikeesti hyvä ope


Merkintä 1. #Tarinatempaus2020 / aloituspvm 1.10.2020


Viimeinen muokkaaja, Sonia pvm Pe 02 Loka 2020, 09:16, muokattu 1 kertaa
Sonia
Sonia

Viestien lukumäärä : 106
Ikä : 26
Paikkakunta : Kabelvåg
Join date : 22.06.2020
Karma : 0

Jassu, Catu, Joona, Lilja, Elisa, Matias B., Aurora and Nita tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Matias B. Pe 02 Loka 2020, 09:12

"Joona ei oo aikaisemmin antanut kenenkään muun kuin Jannin ratsastaa sillä", Ella supatti Figaron takaa meidän valmistautuessa nousemaan ratsujen selkään.
"Aijaa? Miksei? Tämähän on oikein lupsakan oloinen tapaus", totesin ja taputin mustan ruunan kaulaa. Ei ollut mitään ongelmia Theon kanssa sitä hoitaessa, se oli vain seistä möllöttänyt kiltisti paikoillaan, kun olin sen harjannut ja varustanut.
Ellan suunnalta kuului naurahdus ja mä vain kohautin hartioitani.

Jos puoliverisen satulaa ei ollut kuin kaksi ihmistä kuluttanut sen Shelyesissä olon aikana, pitäisikö mun olla otettu, että sain kunnian olla kolmas?

Heti alkumetreillä tulin tulokseen, että olin vissiin kusaissut Joonankin aamiaismuroihin. Theo ei todellakaan ollut lupsakka ratsu.
Meidän meno kaviouralla (ja sen vieressä) oli lähinnä yksi askel eteen, kaksi taakse ja hyppy eteenpäin enkä voinut olla miettimättä, kuinka pian maistelisin maneesin pohjaa. Ei Usvakaan aina se kaikkein helpoin ratsu ollut, mutta jumaliste tätä hevosta...
Olin mä toki monta kertaa aikaisemminkin ratsastanut vaativilla hevosilla, mutta siitä nyt oli aikaa ja tuntui etten uskaltanut tehdä oikein mitään siellä satulssa, koska ihan sama mitä tein, Theo hermostui entistä enemmän.
Prkl.

Aurorakin kehtasi ohimennessään hihitellä minulle. Jos ei olisi pitänyt keskittyä siihen ratsastamiseen, olisin kyllä naljaillut sille jotain. Mutta nyt ei pystynyt... Joku toinen kerta sitten.

Jos olisin luovuttaja, olisin hypännyt alas Theon selästä ilmoittaen sen omistajalle, että ratsastakoon itse kaakillaan, mutta en ollut! Päätin, että kyllä mä siellä satulassa pysyisin ja varmasti saisin ruunan kuulolle - edes hetkeksi.
Kyllä hyytyisi hymy naureskelijoiltakin sen jälkeen. HAH!

Hiki virtasi ja "muutamat" kirosanat livahti huulilta ulos siinä ruunan kanssa touhutessa.
Mutta kyllä ne yhteistyön palaset pikkuhiljaa alkoi loksahtelemaan paikoilleen ja saatoin pikkuisen jopa rentoutua mustan hevosen selässä ilman pelkoa siitä, että ratsuni jättäisi maneesin seinään etäisesti ratsukkoa muistuttavan aukon.
Kyllähän se Theo sitä saattoi suunnitella, kun piti siirtymisiä tehdä, mutta ei onnistunut suunnitelmissaan.

Voin sanoa, että olin kuitenkin helpottunut kun oli aika lopetella.
Joona kyllä kehui ja mainitsi, että saattaisi minut toistekin Theon selkään päästää ja hymyilin tyytyväisenä. Eeennn välttämättä ihan heti olisi halukas nousemaan mustan komistuksen selkään uudelleen, mutta ehkäpä joskus taas?

"Hieno show", Aurora letkautti kun lähdimme maneesista tallustelemaan kohti tallia.
Käänsin katseeni sinitukkaiseen kuvisopettajaan ja virnistin leveästi.
"Kyllä mä osaan futiksen pelaamisen lisäksi kesyttää vähän villimmätkin tapaukset", tuumasin silmääni iskien ennen kuin pää käännähti takaisin menosuuntaan.


Merkintä 1 / #tarinatempaus2020 / aloituspvm. 2.10.
Matias B.
Matias B.

Viestien lukumäärä : 85
Ikä : 21
Join date : 15.08.2020
Karma : 0

Jassu, Joona, KarlaR., Sonia, Elisa, Aurora and Nita tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: Joonan koulutreenit 1.10.

Viesti kirjoittaja Lilja Pe 02 Loka 2020, 17:51

Joonan koulutreenit 1.10.2020


#Tarinatempaus2020, merkintä 2. Aloitettu 2.10.

”Mä saan Feitlin!”, ilmoitin suureen ääneen varustehuoneessa.(En oo varma, onko siellä tuntilistat, mutta sovitaan niin että on.)
”Mä saan Tegurin!”, hihkaisi Sonia. Lähdin hakemaan Feitliä tarhasta.
 
Avasin tarhan portin, ja kutsuin tammaa. Se tölttäsi sieltä rivakasta, ja tuli tutkimaan taskuja.
”Mennäänkös, niin ehditään koulutunnille, ja ettei Joona suutu?” Issikka nyökytti päätään, ja niin suunnistettiin kohti tallia.

Noin vartin päästä istuin jo Feitlin leveällä selällä.

Nostin ravin, ja kokosin ponin.
”Lilja, yritäs saada sitä vielä enemmän rennommaksi, se on hieman jännittynyt”, kuului Joonan ääni. Rennouduin, ja niin Feitlikin.
”Huomaatko eron?” Nyökäytin innoissani päätäni. Ohjasin ponin ympyrälle, niinkuin opettajamme oli sanonut. Sitten piti saada ratsu pitkään muotoon ja lyhyeen. Se onnistui ihan hyvin, mutta Feitli oli tahmea, ja yritin saada sitä reipastumaan.
”Anna pieni näpäytys raipasta, älä kovaa”, Joona ohjeisti. Jo Feitli reipastui ja loppu tehtävä saatiin sujumaan hyvin.

Pysähdys harjoitusten jälkeen saatiin tehdä voltteja, jotka ovat yksi vahvuuksistani. Ratsastelin rennosti ottamatta suurempia paineita. Nostimme laukan ja teimme kivoja, pieniä tehtäviä, joihin muun muassa kuului lisättylaukka ja koottulaukka. Loput tunnista olikin sitten ravin ja käyntiä.

Ihanan tunnin jälkeen taputin hevosta kevyesti kaulalle, ja laskeuduin selästä.

Kiitos tunnista!!


Viimeinen muokkaaja, Lilja pvm To 08 Loka 2020, 15:36, muokattu 1 kertaa
Lilja
Lilja

Viestien lukumäärä : 94
Ikä : 16
Join date : 12.06.2020
Karma : 0

Joona, Sonia and Matias B. tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Ella-Amalie Ma 05 Loka 2020, 20:22

Mä en voinut väittää, etteikö kateuden peikko olisi hieman vihlaissut mahani pohjassa, kun Matias sääti Theon jalustimia itselleen sopiviksi mun jo istuessa oman ponini selässä. Ei mun olisi kuulunut tuntea niin, sen mä tiedostin. Mun olisi pitänyt olla sitä mieltä, että Figaro oli parasta, mitä mulle oli tapahtunut, ja sen kanssa treenaaminen kivaa, mutta ei ollut. Mä en vieläkään ymmärtänyt, mitä tein sen kanssa väärin ja niin eri tavalla kuin kesäisessä koeratsastuksessa.

Poika vaikutti vieläkin itsevarmemmalta kuin tavallisesti väittäessään Theon olevan lupsakka. Sitten mun ei enää käynytkään kateeksi. Mulla oli naurussa pitelemistä, kun iso ruuna muistutti ehkä enemmän sähköjänistä kuin hevosta pomppiessaan kaviouralla vallattomasti jo alkukäynneistä lähtien, ja niin oli kai kaikilla muillakin. Toisten hevosten kanssa se ei haitannut.

Sitten oli Figaro.

Figaro suorastaan loukkaantui, että mä kehtasin keskittyä pitkin ohjin kävellessä johonkin muuhun kuin Heidän Korkeuteensa. Että mä en muistanutkaan ratsastaa sitä joka askeleella heti ensimmäisestä kavionliikautuksesta lähtien. Poni päätti, että ehkä jos se ravaisi, muistaisin taas olennaisen. Se tikitti menemään jännittynyttä kipitystään pää pilvissä kuin jollain hirvellä. Siltä musta siellä selässä kiikkuessa tuntuikin; että mun allani oli hirvi eikä vaativan tason kouluponi. Ja että mä olin alkeiskurssilla.

Kun se vihdoin suostui kulkemaan mun haluamassani askellajissa, ja mäkin olin ehkä jo kehittynyt alkeiskurssilta jatkotasolle, me siirryttiin ympyrätyöskentelyyn. Sitten mun pohje ei enää mennyt läpi ollenkaan, ja Figaro kuunteli pelkkiä pidätteitä.

“Älä potki sitä, mutta älä myöskään jää vetämään”, Joona ohjeisti, mikä tuntui niin itsestään selvältä, että mua melkein hävetti. “Kaksi napautusta pohkeella ja jos se ei kuuntele, käytä raippaa. Noin. Hyvä. Ja heti kiität, kun tulee oikea reaktio.”

Muutaman toiston jälkeen Figaro tuntui jo liikkuvan paljon rennommin, mutta ei siltikään tarpeeksi eteen. Se reagoi mun istuntaan todella vahvasti, ja jos mä jäin yhtään jännittämään pienimmälläkään lihaksella, se vaihtoi kaiken liikkeen mummoraviksi. Vasta ensimmäisen onnistuneen laukannoston jälkeen musta tuntui siltä, etten enää ratsastanut takaperin, mistä Joonakin mulle huomautti. Mies pyysi mua keventämään istuntaani, jotta poni saisi enemmän tilaa selälleen ja vertyisi paremmin.

Ja Figaro hörähti.

Se hörähti ensimmäisen kerran, kun se oli mun omistuksessa. Mä olin vihdoin tehnyt jotain oikein. Valtava hyvänolon tunne valtasi mun sisuskalut, kun rautias ruuna esitti isoa, matkaa voittavaa laukkaansa, eikä kadottanut eteenpäinpyrkimystään edes silloin, kun mä viimein uskalsin istua alas ja keskittyä tehtävän tekemiseen.

Ihan liian pian tunti oli ohi. Ensimmäisen kerran, kun Figaro oli mun omistuksessa, mulla oli toivoa sen suhteen.

Kiitos tunnista
I love you

Merkintä 3, #tarinatempaus2020, 2.10.
Ella-Amalie
Ella-Amalie

Viestien lukumäärä : 158
Ikä : 22
Paikkakunta : Svolvær
Join date : 02.12.2017
Karma : 27

Jassu, Joona, Sonia, Elisa, Aurora and Nita tykkäävät tästä

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Katya To 17 Elo 2023, 19:44

Pitää vielä Stenaa ja Dellaa kirjoittaa, joten luovutan tän vikan rästin suhteen ja kuittaan sen pikamaksulla:

1. Mitä odotuksia sinulla oli tunnilta ja miten tunti sujui niihin nähden?

Juri oli minulle uusi tuttavuus ja täysin erilainen kuin Jätkä. Olin siis innoissani, mutta myönnettäköön että jännitti myös aikalailla. Oli kuitenkin kiva päästä oikeasti todella osaavan ratsun selkään. Tunti sujui loppujen lopuksi ihan odotuksien mukaan, pientä hakemista oli, sillä suuren ja istunnalle herkän puoliverisen ratsastaminen on vaikeampaa, miltä moni saa sen näyttämään. Olen kuitenkin pääosin tyytyväinen tuntiin.

2. Joona on hyvin vaativa ja tarkka opettaja, ja löytää varmasti jokaisesta ratsukosta jotain kehitettävää. Mihin asiaan hän pyysi sinua erityisesti keskittymään?

Saimme todenteolla keskittyä istuntaan, sekä molempien rentouteen. Oli vaikeaa työskennellä lihaksilla ja samalla rentoutua alas harjoitusraviin, jonka tuloksena oloni oli kuin perunasäkillä.

3. Joona ei kuitenkaan ole liian ankara opettaja, vaan kehuu oppilaitaan, kun siihen on aihetta. Mikä asia oli tänään Joonan kehujen arvoinen?

Laukkapätkät meillä sujui hyvin. Toki laukka oli minulle myös helpompi askellaji istua, joten varmasti sain paljon enemmän apuja läpi laukassa kuin ravissa.

4. Mikä fiilis tunnista ja ratsustasi jäi?

Kaikinpuolin oikein kiva ja onnistunut. Paljon jäi uusia oppeja käteen ja löysin jälleen uusia työkaluja ratsastukseen!
Katya
Katya

Viestien lukumäärä : 70
Ikä : 28
Join date : 07.11.2017
Karma : 1

Takaisin alkuun Siirry alas

1.10.2020 Joonan koulutreenit Empty Vs: 1.10.2020 Joonan koulutreenit

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun

- Similar topics

 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa