Halloweenvaellus 2019

Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Jassu lähetetty Ti 08 Loka 2019, 20:30

Halloweenvaellus 2019

Halloweenvaellus 2019 Halloween2019


On jälleen aika perinteisen halloweenvaelluksen! Kaiva pelottavat naamiaisasut ullakon kaapeista, kerää aimo annos rohkeutta ja lähde mukaan pimeään myöhäisillan maastoon mörköjä bongaamaan.

Matkaan lähdetään Shelyesin kentältä 31.10.2019 klo 22. Vaellus kestää noin pari tuntia. Varustauduthan heijastinliivillä ja laitat hevosellesi jalkaheijastimet suojien tai pintelien päälle, kumpiakin löytyy lainattavaksi taukotuvan kaapista. Muutoin asu on vapaa, saa käyttää luovuutta!

Maksuksi käy tavalliseen tapaan tarina, piirros tai runo. Lisäksi pikamaksuvaihtoehto tulee myös kehystarinan yhteydessä. Jassu kirjoittaa kehystarinan 31.10. Myös muut kuin tallin hoitajat tai yksityisenomistajat ovat tervetulleita osallistumaan, mutta vaellus ratsastetaan vain Shelyesissä asuvilla hevosilla. Hoitajilla on etuoikeus ratsastaa hoitohevosillansa.

Osallistujat
Jassu - Brella
Vicky - Haldir
Ylva - Aage
Ella-Amalie - Blondi

oranssit maksaneet

- On kyllä nihkeää porukkaa, marmatin itsekseni, kun tämän vuoden halloweenvaelluksen osallistujalista koostui itseni lisäksi kolmesta ratsukosta.
- Eiköhän me pärjätä nelistäänkin, Ylva vakuutti ja taputti lihavaa hoitoponiaan kaulalle.

Teemavaatteisiin pukeutuneet tallilaiset kiipesivät poniensa selkään. Brella näytti pystyynkuolleelta, mutta vaivautui silti pyörimään piruettia takapäällään, kun yritin ponnistaa itseni sen selkään.
- Et nyt jaksais, toruin. Aikansa minua jallitettuaan tamma tyytyi kohtaloonsa. Vanha issikka oli vaihtanut itselleen jo muhkean talvikarvan, kun se sai pihatossa asuvana ulkoilla niin paljon kuin halusi.

Taivas oli puolipilvinen, uusikuu oli ollut pari päivää sitten, ja tänään taivaalla mollotti vaalea, kasvava sirppi. Erityisen valaiseva se ei ollut, mutta toki se toi oman tunnelmansa tähän halloween-teemaan. Brella säpsähti, kun napsautin kypärässäni olevan otsalampun päälle.

Lähdimme matkaan kentän avonaisesta portista. Tallipiha oli autio, sillä olin päästänyt Christianinkin jo kotiin iltatallin valmiiksi saatuaan. Lupauduin hoitamaan hälytykset päälle, kunhan saapuisimme takaisin. Takanani oleva Haldir yritti välillä uteliaasti tulla liian lähelle, mutta hyväntahtoinen ori sai aika nopeasti sivalluksen kärttyisen vanhukseni hännästä. Aage ei jaksanut laahustavasta äänestä päätellen tänäänkään nostella jalkojaan. Blondin tikittävät neitiaskeleet ottivat välillä pätkän ravia, kun pieni parivaljakko jäi jälkeen.

Reittimme kiersi ensin Tjeldbergtindin sen pohjoispuolelta. Osanin kylän viertä pitkin menevällä valaistulla pätkällä vastaamme tuli koiranulkoiluttaja, joka katsoi meitä oudoksuen. Itse olin pukenut Brellan kasarityylisesti neonväreihin: lainasin Dimonalta sille pinkin satulahuovan ja Hillalta vaaleansiniset pintelit, laitoin tuuhean harjan täyteen värikkäitä pompuloita ja puin omien vaatteideni päälle neonkeltaisen jumppabodyn. Ranteitani koristivat neonpinkki ja limenvihreä hikinauha, ja ratsastussukikseni olivat valikoituneet pinkit, polvimittaiset kompressiosukat.

Ylitettyämme E10-tien turvallisesti otimme merenrantareitillä pätkän ravia. Ilma oli tyyni, eikä meri pitänyt mitään ääntä. Hengityksemme höyrysivät kosteassa syysilmassa. Brella rikkoi jatkuvasti töltille, sillä se oli sille luontaisempaa.

Päästyämme Tjeldbergtindin eteläpuolelle otimme pätkän laukkaa. Brella hermoili otsalampun heiluvaa valoa, ja päästelimme siksi hieman tarkoituksellista kovempaa. Haldir pysyi hyvin perässämme ja puuskutti innokkaasti. Ella hihkaisi pian jäävänsä jälkeen, joten hidastelimme vauhtia säästääksemme Blondin hermoromahdukselta. Jatkoimme matkaamme ravaten kohti Våganbytä. Prestvatin viereisellä kukkulalla otimme letkan takaisin käyntiin, kun olimme saapumassa Brynhildin maille. Uteliaat hirnahdukset kaikuivat yössä, kun kymmenet vuonohevoset tervehtivät meitä peltojen takaa laitumilta.

Jatkoimme matkaa ravaten, kun pääsimme Våganbyn pohjoispuolelle. Stor Kongsvatnet oli lähes peilityyni. Ilman lämpötila oli nollassa, eikä järvi ollut vielä kerännyt jääpeitettä ylleen. Hidastelimme käyntiin aina puroja ylittäessämme. Ylva ja Ella juorusivat keskenään, kun heidän ratsunsa jäivät meistä nopeammista jälkeen. Käännyimme rantapolulla vasemmalle kavutaksemme ylös jyrkkää vuorenseinää pitkin kiemurtelevaa maastopolkua, joka lopulta vei meidät lähes 150 metriä korkeammalle, kuin mistä lähdimme.

Korkealla maastopolulla etenimme hitaasti, sillä näkyvyys ei ollut yöaikaan kovin kummoinen. Hevoset askelsivat kuitenkin tottuneesti ja rauhallisesti. Brellakin tuhisi tyytyväisenä, ja vaikutti jo tottuneen otsalampun valokeilaan. Maastoilu oli ihanaa ‒ sitä pitäisi ehdottomasti tehdä useammin.

Maksuvaihtoehdot (klikkaamalla lisätiedot)

Tarina:
Kirjoita tarina omasta näkökulmastasi. Tapahtuiko maastossa jotain, jota Jassu ei vetäjänä edellä mennessään nähnyt?

Piirros:
Piirrä kuva halloweenvaellukselta niin, että valitsemasi asu näkyy.

Runo:
Kirjoita halloweenaiheinen runo, jossa on vähintään 4 säettä. Esimerkki 4-säkeisestä runosta:
Runosuoni sykkii
Vicky puskassa kykkii
Runo niin huono että hävettää ihan
niskaani saan varmaan kaikkien vihan  Embarassed

Pikamaksu:
Tee nämä molemmat:
1. Etsi netistä esimerkki asusta, joka sinulla (/hevosellasi) oli yllä halloweenvaelluksella. Linkitä se tähän.
2. Kerro halloweenvaellukseen liittyen yksi adjektiivi, yksi substantiivi ja yksi verbi.
(esim. Rauhallinen, kuunsirppi, höyrytä)

Kiitos vaelluksesta, ensi vuonna uudelleen!


Viimeinen muokkaaja, Jassu pvm To 12 Joulu 2019, 22:14, muokattu 9 kertaa
Jassu
Jassu
Admin

Viestien lukumäärä : 266
Join date : 01.03.2014
Karma : 4

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Jassu lähetetty Ma 04 Marras 2019, 15:24

@Ella-Amalie @Ylva @Vicky

Kehystarina sekä maksuvaihtoehdot aloitusviestissä! Siivosin osallistumisviestit pois, makselkaa tähän topiciin kunhan kerkeätte alien
Jassu
Jassu
Admin

Viestien lukumäärä : 266
Join date : 01.03.2014
Karma : 4

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Vicky lähetetty Pe 06 Joulu 2019, 17:09

Nousin ratsaille ja suoristin reippain ottein villaisen ratsastushameeni helmat. Olin ommellut mustaan kankaaseen muutamilla pistoilla halloween-teemaan sopivia lepakoita heijastinkankaasta. Tämän lisäksi olin lätkäissyt naamaani valkoiset maalit, jotka olivat meinanneet aiheuttaa Dellalle paskahalvauksen, kun olin käynyt moikkaamassa sitä karsinalla ennen maastoon lähtöä. Parin porkkanan voimalla herkkä tamma oli kuitenkin tunnistanut minut ja toipunut järkytyksestään. Tuttuun tapaansa Haldir ei korvaansa letkauttanut erikoisemmasta ratsastuslookistani. 

Lopulta lähdimme otsalamppujen valossa kohti pimeää iltaa. Jassu ja Brella johdattivat joukkoa reippaassa tahdissa kohti tuntematonta. Taino ei tuntematonta, kyllä nämä maastot ovat tutuksi jo tulleet, mutta tietenkin kaikki näyttää hieman erillaiselta, kun on liikkeellä kymmenen aikaan illalla pilkkopimeässä. Haldir olisi mielellään tehnyt lähempää tuttavuutta edessä kulkevaan Brellaan, mutta vanha tamma näytti heti että nuoren pojanklopin on turha alkaa lähentelemään. Haldir sitten kohteliaana pikkupoikana ymmärsi pitää hieman pidempää etäisyyttä edessä kulkevaan. 

Ravasimme ja laukkasimme muutamat reippaat pätkät pimeydessä ja Haldir tuntui nauttivan menosta täysin siemauksin. Se pärskähteli tyytyväisenä ja kiisi menemään niin lujaa kuin paksuilla patonkijaloillaan vain pääsi. Kaikki tuntuivat nauttivan yön pimeydestä ja hiljaisuudesta, sillä iloiseen puheensorinaan tuli vähän väliä taukoja ja tuntui että kaikki vain kuuntelivat hiljaisuutta. Brynhildin läheisyydessä Haldirille iski vähän pöhinäkohtausta, kun yöstä kuului lajitovereiden hirnahduksia. Kyllä siinä paksu pikkupoikakin laittoi jalalla niin koreasti, ettei meinannut samaksi hevoseksi tunnistaa. Selvisimme kuitenkin pienellä steppailulla ja pääsimme jatkamaan matkaa turvallisesti. 

Ravailimme vielä jonkin verran, kunnes saavuimme jyrkemmälle mäelle, jossa päästiin kiipeilemään oikein kunnolla. Haldir eteni maastossa varmajalkaisesti ja orin selässä tuli sellainen olo, että se varmaan tuntisi nämä maastot vaikka silmät kiinni. Näin pimeällä upeat maisemat eivät ihan päässeet oikeuksiinsa, sillä näkyvyys oli hieman heikkoa, mutta kyllä kuun kajossa jotain näki ja sai taas vähän hahmotusta siitä, missä päin tällä hetkellä mennään. 

Loppumatka tallille sujui ongelmitta ja kotipihassa valuin alas Haldirin selästä. Jalat hieman puutuivat, vaikka olenkin tottunut pidempiinkin maastolenkkeihin. Löysäsin Haldirin satulavyötä ja nostin jalustimet ylös. Ori hankasi tyytyväisenä otsaansa kylkeäni vasten, jonka jälkeen se pärskähti ja haukotteli väsyneen oloisena. 
"Nyt sä pääset nukkumaan. Olit reipas maastohepo", hymähdin ja taputin Haldirin karvaista kaulaa. Halloween maasto oli oikein kiva ja onnistunut, kiva oli päästä tätäkin perinnettä taas toteuttamaan.

_________________
Avatar ©️ Jassu
Vicky
Vicky

Viestien lukumäärä : 26
Ikä : 26
Join date : 05.10.2017
Karma : 1

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Ylva lähetetty Ke 11 Joulu 2019, 22:28

Pikamaksu tulee tässä, kun aikaa tarinoihin ei meinaa löytyä! :'D

1. Alkuperäinen idea oli paljon monimutkaisempi, mutta koska Ylva halusi vältellä koulutehtäviä oli tuloksena jotain tämän suuntaista: https://fi.pinterest.com/pin/425942077258997203/
2. Tahmea, mystinen, hauska
Ylva
Ylva

Viestien lukumäärä : 14
Ikä : 22
Paikkakunta : Kabelvåg
Join date : 28.10.2017
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Ella-Amalie lähetetty To 12 Joulu 2019, 15:08

Multakin pikamaksu, hienosti unohdettu koko juttu Very Happy

1. https://fi.pinterest.com/pin/467670742556298933/, koska Blondin kanssa maastossa mennään korkealta ja etenkin kovaa... Kaikki muut hepenet olisivat ponin mielestä olleet 1) ihan kamalia, 2) kaikkihetipoismunpäältä ja 3) tippuneet matkalle niin kuin varmaan ratsastajakin.
2. Jääräpäinen, täyskäännös, selvitä
Ella-Amalie
Ella-Amalie

Viestien lukumäärä : 26
Join date : 02.12.2017
Karma : 9

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Jassu lähetetty To 12 Joulu 2019, 22:16

Ihan mahtavaa, maksut hoidettu varmaan ennätysajassa! Kiitos osallistumisesta tyypit! Lukotin topicin I love you
Jassu
Jassu
Admin

Viestien lukumäärä : 266
Join date : 01.03.2014
Karma : 4

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

Halloweenvaellus 2019 Empty Vs: Halloweenvaellus 2019

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa