Shelyesin Foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11

Siirry alas

Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11 Empty Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11

Viesti kirjoittaja Janni To 02 Marras 2017, 19:48

Janni pitää kaikille halukkaille koulutunnin maneesissa 17.11.17 aiheena sulut, avot ja väistöt. Ilmoita alle hevostoiveesi! Alla tunnin runko lyhyesti, ja sitä voi käyttää apuna tuntimaksuja tehdessä. Tuntimaksut tähän topiciin vuoden 2017 loppuun mennessä, sen jälkeen julkaistuista maksuista ei saa suoritusta tuntimerkkejä varten!

[size=33]Osallistujat:[/size]

Anton - Venni
Petter - Roni
Vicky - Haldrid tehty
[size=33]Tunnin runko:[/size]
1. Alkukäynnit
2. Toiselle pitkälle sivulle tehdään alkuun voltti, sitten avotaivutusta puoleen väliin pitkää sivua, taas voltti ja sulkutaivutusta loppu pitkä sivu. Toisella pitkällä sivulla otetaan mahdollisimman lyhyitä ravi-käynti siirtymisiä. Toistetaan niin kauan kun tarvis (Jannin tuntien hamaan maailmanloppuun asti...)
3. Kevyttä ravia, suunnan vaihdos ja sama kohdan 2 tehtävä toiseenkin suuntaan. Kevyttä ravia.
4. Hetki kävelyä
5. Harjoitusravissa pohkeenväistö-siksakkeja pitkillä sivuilla, sama toiseen suuntaan
6. Kaikki samaan aikaan harjoituslaukkaa niin, että laukasta saadaan pyörivä ja hyvä, molempiin suuntiin.
7. Eteen ja alas - kevyttä ravia löysemmällä ohjalla.
8. Loppukäynnit.


Viimeinen muokkaaja, Janni pvm La 09 Joulu 2017, 21:19, muokattu 3 kertaa
Janni
Janni

Viestien lukumäärä : 46
Ikä : 35
Join date : 04.10.2017
Karma : 1

Takaisin alkuun Siirry alas

Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11 Empty Vs: Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11

Viesti kirjoittaja Janni Su 19 Marras 2017, 12:05

Tunti tullut!
Janni
Janni

Viestien lukumäärä : 46
Ikä : 35
Join date : 04.10.2017
Karma : 1

Takaisin alkuun Siirry alas

Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11 Empty Vs: Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11

Viesti kirjoittaja Vicky Pe 08 Joulu 2017, 22:12

17.11.2017 oli mun ja Haldirin ensimmäinen varsinainen tunti Shelyesissä. Nuori ori oli vielä hieman lihavassa kunnossa, josta tarkka Janni huomautti mua heti alkukäyntien aikana. Tiesin kyllä Haldirin pulskuuden, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa ja säännöllisellä liikunnalla ori laihtuu nopeasti, joten ei huolta! Alkukäyntien aikana jo aloin vähitellen herätellä Haldiria pysähdyksillä ja muutaman askelta kestävillä takaosan väistätyksillä. 

Valmennus aloitettiin käynnissä avo- ja sulkutaivutuksilla, mikä todellakin oli onnemme. Olen näitä taivutuksia Haldirin kanssa hionut vaikka millä mitalla ja nuorukainen onkin niissä oikein taitava. Avotaivutuksissa Haldir yritti aluksi hieman lähteä punkemaan takaosallaan ulos, mutta kun sain ulkopohkeen ratsastettua huolella läpi, loppui tämä punkeminen kokonaan. Erityisesti sulkutaivutuksissa Haldir sai Jannilta palautetta hyvästä tasapainostaan ja nainen varmistikin kertaalleen että olihan ori oikeasti vasta viisivuotias. 

Teimme avoja ja sulkuja molempiin suuntiin ja ravailimme aina välillä hieman kevyessä ravissa. Haldir jäi takajaloistaan helposti hieman hitaaksi ja jouduinkin ratsastamaan oria kokoajan erityisen huolellisesti. Muutamilla nopeilla siirtymisillä ja reilummilla puolipidätteillä ori muisti taas ottaa takaosansa käyttöön ja liikkui paikoitellen oikein todella ryhdikkäästikin. 

Harjoitusravissa keskityimme pohkeenväistö-siksakkeihin, joissa suurin ongelmamme oli se, että Haldirin takaosa jäi helpolla jälkeen oikealle väistäessä. Kunhan sain oikean lavan hallintaan muutamilla hieman ylöspäin suuntautuvilla pidätteillä, sain myös takaosan pysymään etuosan tahdissa mukana ja Haldir pysyi hyvin suorana väistöjä tehdessä. Hieman tehtävän loppupuoliskolla nuorukainen alkoi väsähtää, eikä meno ollut enää ihan yhtä laadukkaan näköistä. 

Laukassa ei onneksi enää tehty mitään sen kummempaa, keskityttiin vain saamaan laukka hyväksi ja pyöriväksi. Haldirilla on luonnostaan todella tasapainoinen ja ylöspäin suuntautuva laukka, jota oli helppo työstää. Aina kun vauhti lähti kiihtymään, otin muutamalla pidätteellä taas menon haltuun, jonka jälkeen annoin Haldirin laukata hieman pidempänä. Sain luvan lopettaa laukan hieman ennen muita, kun Haldir alkoi selvästi väsyä ja annoinkin orin sitten ravata pitkällä ohjalla hyvät loppuravit. 

Hiki tuli molemmille ja heitinkin Haldirille fleeceviltin selkään loppukäynneiksi, kun raukka oli kuin uitettu rotta. Hyppäsin heti loppukäynneiksi alas selästä ja avasin jo valmiiksi löysimmässä olleen turpahihnan, jotta Haldir palautuisi nopeammin. Janni vaikutti ainakin näin ensimmäisen tunnin perusteella oikein kivalta opettajalta, sopivan tiukka, muttei kuitenkaan tyly tai epäkohtelias, niinkuin yllättävän monet aikaisemmin kohtaamani valmentajat ovat olleet. 

Kiitos tunnista!

_________________
Avatar ©️ Jassu
Vicky
Vicky

Viestien lukumäärä : 34
Ikä : 27
Join date : 05.10.2017
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11 Empty Vs: Sulut, avot ja väistöt | Koulutunti 17.11

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa