Shelyesin Foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Hilla lähetetty Ma 27 Tammi 2020, 15:58

Kavaletit kuntoon!

Lauantaina 15.2.2020 Hilla pitää kavalettitunnin. Kavaletit ovat keskeltä max 60cm. Mukaan saa tulla minkä vaan tasoinen ratsukko, sillä korkeus valitaan hevosen mukaan. Kuka vaan tallilainen voi osallistua tunnille, vaikkei ketään hoitaisikaan, tai omistaisi yksityistä.
Aiheena on tiet ja lähestymiset.
Tunnin runko, maksuvaihtoehdot ja kommentit tulevat viimeistään 15.2. Hilla jakaa ratsut, mutta toivoa toki voi.

Tunnille osallistumisesta saa osamerkkisuorituksen alla oleviin merkkeihin

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Este3 & 15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Tunti3
---------------------------------------------------------------------------
Näin pääset mukaan - poistaa tähän topiciin:
- ratsastajan nimi
- mahdollisen toivehevosen ominaisuudet

---------------------------------------------------------------------------
Osallistujat
Freya - Wilda
Cathy - Trane
Bea - Stella
pinkit maksaneet

---------------------------------------------------------------------------
Tunin runko:

1. Perus alkuverkat lähes itsenäisesti. Askellajit: käynti, ravi. Paljon voltteja, ympyröitä, käännöksiä ja taivutteluja. Ensin oikeaan- ja sitten vasempaan kierrokseen.

2. Nostetaan laukkaa pitkällä sivulla

3. Sitten otemme ympyrällä laukkoja, toisella lyhyellä sivulla on puomit, ja keskeltä noin 30 cm ristikko. Vain ympyrä laukassa, muuten ravilla. Korotetaan pyytäessä.
15.2.2020 Kavaletit kuntoon! 14797594

4. Kolmea ristikkoa (keskeltä noin 40 cm ratsukosta riippuen) ja puomeja. Sarjalle nostetaan laukka, laukannosto tarvittaessa voltilla päädyssä.

5. Välikäynnit, välikäyntien jälkeen, ravataan, vaihdetaan suuntaa, oikeaan, ja aloitetaan seuraava tehtävä:

6. Pientä rataa, kahdeksikolla, kaikki yhteen aikaan. Esteettömällä pitkällä sivulla ravia, ja sieltä väistetään, jos joku tulee esteitä. Esteet noin 50 cm ratsukosta riippuen.
15.2.2020 Kavaletit kuntoon! 14797599

7. Kahta ristikkoa, kevyesti ravissa, ristikot sisäuralla, niille voi kääntää satunnaisesti, tätä myös vasempaan kierrokseen.
15.2.2020 Kavaletit kuntoon! 14797600

8. Loppuverryyttelyä ravissa, siirretään käyntiin

(lyhyet) kommentit:

Freya ja Wilda:

Tunti meni oikein sujuvasti! Suorititte esteitä hyvin. Jos olisit alussa hieman tomerammin saanut hereille, olisi Wilda liikkunut vielä reippaammin, ja ylittänyt jokaisen esteen niin tyylikkäästi kuin mahdollista. Teillä on hieman opittavaa vielä tyylissä. Tiet olivat kuitenkin upeat, lähes joka esteellä! Ratsastit paljon hienoja teitä, parin vinkin jälkeen!
Joitakin tunnin aikana Freyan kuulemia kommentteja hänelle:
Musita ratsastaa eteen, ennen estettä!
Hieno tie!
Suorista! Hyvä!

Cathy ja Trane:

Pienistä mutkista huolimatta, sait Tranen hienosti kuuntelemaan! Trane yritti luikahtaa töistä aluksi, mutta sait sen lopulta liikkumaan upeasti. Hieman selkeämmillä avuilla, Trane olisi kuunnellut jo alussa paremmin. Teissä ainakin Tranella on opittavaa, mutta muutamia loistavia teitäkin mukaan mahtui! Päättäväsesti ratsastettu!
Muutamia tunnin aikana Cathyn kuulemia kommentteja hänelle:
Selkeät avut, niin se liikkuu!
Eteen vaan!
Päättäväisesti!

Bea ja Stella:

Stella ei oikutellut paljon, ja ratsastus oli sujuvaa. Stella pysähtyikin mietiskelemään, vain muutaman kerran. Muutamalla esteellä, katseesi meinasi ajautua maahan, tai Stellan korviin, muuten lähestymiset olivat hyviä. Tomerasti ratsastettu!
Muutamia tunnin aikana, Bean kuulemia kommentteja:
Se ei saa pysähtyä! Eteen!
Hyvä tie!
Katse esteelle! Ei ponin korviin!

Maksuvaihtoesdot:

Tälläkertaa, maksuvaihtoehtoja on kolme:

a) Tarina - kirjoita tarina tunnista, omasta näkökulmastasi.
b) Piirros - piirrä kuva ristikkotunnista.
c) Pikamaksu - vastaa näihin kysymyksiin:
1. Mitä pidit ratsustasi?
2. Mikä teillä sujui mielestäsi parhaiten? Ja missä taas olisi parantamisen varaa?
3. Olivatko estekorkeudet sopivia? Olisitko halunnut isompia, pienempiä, vai olivatko esteet juuri hyviä?
4. Haittasiko sinua, vaikka opettajana ei ollut tällä kertaa Jassu, eikä Catu, vaan Hilla?
5. Tiivistä tunti 5 sanaanTervetuloa mukaan!
Kiitos että olistte tunnille! Toivottavasti oli hauskaa!


Viimeinen muokkaaja, Hilla pvm La 15 Helmi 2020, 17:58, muokattu 5 kertaa
Hilla
Hilla

Viestien lukumäärä : 41
Ikä : 16
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty Vs: 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Bea lähetetty Su 01 Maalis 2020, 10:40


Kavaletit kuntoon
lauantai 15.02.2020

Bea nousi jännittyneenä hallakon hevosen. Häntä ei varsinaisesti jännittänyt Stella, sillä hän piti ponista ja ratsasti sillä mielellään, mutta ajatus esteistä tuntui hurjalta siitäkin huolimatta, ettei tämä ollut aivan ensimmäinen kerta, kun hän ylittäisi puomeja. Bea vilkaisi Freyaa ja Cathya, joista ainakin jälkimmäinen näytti innostuneelta ja kuin syntyneeltä istumaan satulassa.
”Lyhentäkää jalustimia pari reikää”, opettaja ohjeisti. ”Niin, että pystytte nousemaan irti satulasta.”

Beasta tavallista lyhyemmät jalustimet tuntuivat oudoilta ja satulassa istuminen huteralta. He lähtivät kaikki verryttelemään hevosiaan, tehden ympyröitä ja erilaisia kiemurauria käynnissä ja ravissa. Onneksi Bea oli ratsastanut itsenäisesti Wildalla muutamia kertoja, sillä muuten ilman ohjeita ratsastaminen olisi tuntunut hankalalta. Nyt hän kuitenkin osasi keksiä itse erilaisia teitä, joilla taivutella ja verryytellä ponia.
”Muistakaa vaihta suuntaa”, kuului opettajan ääni, kun he olivat ravanneet jonkin aikaa oikeaan kierrokseen.

Stella tuntui mukavalta ratsastaa ja se totteli kuuliaisesti Bean antamia apuja. Tahti olisi välillä voinut olla vähän reippaampi, mutta Bean mielestä rauhallinen eteneminen oli parempi kuin kaahottaminen. Laukannostot tuntuivat piristävän tammaa ja se eteni reippaasti laukassa aina pitkän sivun loppuun. Kun he pääsivät varsinaisiin tehtäviin, Stella oli mukavasti vertynyt ja Beastakin tuntui hyvältä istua rennosti satulassa. Onneksi tunnilla oli vain kolme ratsukkoa, tilaa oli riittävästi ja opettaja ehti antaa runsaasti vinkkejä.

Seuraavaksi oli vuorossa ensimmäinen varsinainen tehtävä, jossa ylitettäisiin este. Se ei ollut kummoinen, mutta Bean silmissä se näytti melko suurelta. Onneksi sitä lähestyttiin alkuun ravissa, sillä nopeampi askellaji olisi tuntunut liian haastavalta. Askel askeleelta he lähestyivät puomeja ja ristikkoa.
”Hyvä tie, varo ettei se hidasta liikaa ravia”, opettaja neuvoi ja Bea yritti muistaa antaa pohkeita Stellalle, joka tosiaan eteni melko rauhallisesti. He kuitenkin ylittivät ristikon onnistuneesti, eikä se loppujen lopuksi tuntunutkaan edes isolta.

Lopputunnista Bea jopa innostui ja nautti ristikoiden ylittämisestä laukassakin. Stella ylitti esteet kerta kerralta vakaasti ja luotettavasti. Bea saattoi vain nauttia tunnista ja keskittyä siihen, että ohjasi ratsuaan oikeaan suuntaan. Hän oli jopa pettynyt, kun he joutuivat siirtämään hevoset käyntiin hetkeksi aikaa. Kuka olisi uskonut, että hän piti esteratsastuksesta näinkin paljon. Ehkä hän joku päivä rohkenisi hyppäämään ihan oikeata esterataa. Sellaista, kun oikeat kilparatsastajat Olympialaisissa menivät.

”Jatketaan sitten kahdeksikolla. Muistakaa väistää niitä, jotka eivät ole hyppäämässä ristikoita.”
Beasta tuntui jännittävältä, että he menivät kaikki samaan aikaan kahdeksikkoa. Risteämiskohtaan ratsastaminen oli pelottavaa etenkin, jos joku toinen oli tulossa samaan aikaan toisesta suunnasta. Siinähän voisi vaikka törmätä! Myös esteiden korkeus oli hieman noussut, ja ne näyttivät Beasta nyt valtavilta. Kuitenkin ensimmäisen ylityksen jälkeen hän huomasi, ettei hyppääminen ollut yhtään sen vaikeampaa. Stella eteni se verran rauhallisesti, että Bea ehti prosessoimaan jokaisen esteen ennen kuin he olivat ilmassa. Vaikka ristikoiden ylittäminen oli mukavaa, tehtävää varjosti muiden väisteleminen eikä Bea nauttinut siitä samalla tavalla kuin edellisestä tehtävästä. Onneksi heitä oli vain kolme tunnilla, muuten olisi saanut olla koko ajan väistelemässä muita!

”Ihan mahtavaa hypätä taas”, Cathy hehkutti heidän puidessaan ratsastustuntia sen jälkeen oleskeluhuoneessa.
”Niimpä, ja Stella oli onneksi tosi rauhallinen”, Bea myötäili nyökkäillen.
”Kai sä nyt osallistut sitten seuraaviin estekisoihin?” Freya kysyi. ”Kun olet harjoitellutkin.”
”Kai mä osallistun”, Bea vastasi hymyillen.
Bea
Bea

Viestien lukumäärä : 59
Ikä : 15
Join date : 15.11.2019
Karma : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty Vs: 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Cathy lähetetty Su 01 Maalis 2020, 17:28

Kavaletteja ja hikeä otsalla

15.2.2020

Trane, maistelin vuonohevosorin nimeä suussani samalla kun panin rivakasti jalkaa toisen eteen. Kirpeä pakkanen nipisteli poskiani ja valkoisesta hangesta silmiini heijastuvat valonsäteet saivat minut siristelemään silmiäni talsiessani eteepäin. Katseeni viipyi hetken nelipäinen hevosjoukossa, joka rynnisti pukitellen ympäri tarhaa jättäen peräänsä valkoisena leijailevan lumipilven. Trane pyrähti vielä kerran vauhtiin, ja asettui lopulta seisomaan portin tuntumaan. Hevosen valkea harja sojotti jokaiseen ilmansuuntaan ja ori puuskutti äänekkäästi työntäessään päätään sinisen riimun sisään.

Rapsutin Tranea lyhyesti korvan takaa ja käänsin kulkusuuntamme tallia kohti. Ennen kuin sain orin karsinan suljettua perässäni kiinni, omistin jo mustelman jalkaterässä, nirhaumia kämmenissäni ja aavistuksen kireälle pingottuneet hermot. Olipa homma päässyt vesittymään heti alkuunsa! Liikuttelin harjaa Tranen selällä ja yritin saada levottoman mieleni asettumaan aloilleen. Tranen sieluuni porautuva katse karisti lopulta viimeisetkin ärtymyksen rippeet sisältäni, ja kellon lähennellessä tasaa tunsin ratkeavani innostuksen määrästä. Päätin nauttia tästä ensimmäisestä yhteisestä tunnistamme täysin rinnoin.

- Selkeämmin Cathy, selkeämmin, Hilla toisti. Trane nakkeli niskojaan ja antoi palttua eteenajaville avuilleni, liekö sitten käsijarru lukkiutunut päälle tai omat hermoni vetelivät viimeisiään. Lopulta topakka pohjeapuni saattoi orin raville. Askellajinvaihdosta seurasi täsmälleen päinvastainen ongelma - lukuisista pidätysyrityksistäni huolimatta Trane paahtoi täyttä vauhtia eteenpäin. Tuskanhiki nousi otsalle, kun välimatka kulmiin kasvoi kierros kierrokselta ja ne ratsastusradan tiet, jotka Hilla määräsi meidät alkuverryttelyssä tekemään, eivät olisi voineet enempää poiketa malliyksilöistä. Tranen kanssa työskentely pakotti levottoman mieleni tasoittumaan ja kiinnittämään apuihin tavallista tarkemmin huomiota.

- Hyvä Cathy, noin juuri, Hilla näytti peukkua ratsastamalleni voltille. - Voit pyytää sitä vielä vähän enemmän eteen. Painoin kevyesti pohkeillani Tranen kylkiä ja jatkoin ravia kentän poikki. Aluksi minun oli ollut hieman vaikea sulattaa sitä, että Hilla, nipin napin minua vuotta vanhempi hevosenhoitaja jakeli minulle neuvoja Jassun tai Jannin sijasta, mutta tytön oppeja noudattaessani huomasin, kuinka kipittelevä, lapa edellä puskeva Trane alkoi verryttelyn tuoksinassa tulla yhä paremmin avuille.

Trane pyrähti reippaaseen laukkaan, kun hiuksenhieno pohjeapuni tavoitti orin sisäkyljen. Estetehtävä toisella lyhyellä sivulla toi Tranen kavioihin uutta vipinää, vaikkei ravia nopeammassa askellajissa pikkiriikkistä ristikkoa emme olleet vielä päässet menemään.
- Suorista, hyvä, ja eteen vaan! kaikui Hillan ohjeistus maneesissa, kun Trane kopisteli menemään yli viimeisenkin ravipuomin. Edellisten kertojen epäonnistumiset pyyhiytyivät mielestäni, ja keskityin tuntemaan, kuinka Hillan latelemat kehut nostivat fiilikseni kattoon.
- Se oli hyvin ja päättäväisesti ratsastettu. Otetaan hetki käyntiä, jonka jälkeen vaihdetaan tehtävää, hän päätti harjoituksen. Sydämeni otti pari nopeampaa lyöntiä liu’uttaessani ohjia pitkiksi: - Joko viimein pääsisimme hyppäämään?

Seurasin tarkkaavaisena, kuinka Hilla kantoi esteet paikoilleen. Yksittäinen ristikko pitkällä sivulla ja sarja lävistäjällä tulisivat olemaan seuraavan tehtävämme aihe. Hillan käskystä kannustin Tranen raville. Ujuttauduin Bean ja Freyan väliin uralle ja sormet hellinä yritin pidätellä hyppäämisen makuun päässyttä Tranea. Teihin, tempoon ja samalla välimatkojen ylläpitämiseen samanaikaisesti keskittyminen oli mahdoton yhtälö - ja jo muutaman suorituksen jälkeen huomasin keskittymiseni rapisevan.
- Selkeät avut Cathy, selkeät avut, muistutti Hilla, jonka äänensävy alkoi käydä yhä kärttyisämmäksi - tai ainakin kuvittelin niin. Porhalsin päämäärättömästi pitkin maneesia, eivätkä toilailuiltani olleet läheltä piti -tilanteetkaan harvassa. Onnistuneet lähestymiset jäivät viiden kieppeille, ja loppukaarrossa seistessä tunnelmat olivat ristiriitaiset. Päästin suustani syvän huokauksen ja taputin Tranea laiskasti kaulalle. Vuonohevosori oli tietämättään saattanut minua ratsastajanuralla aimo harppauksen eteenpäin.
Cathy
Cathy

Viestien lukumäärä : 42
Ikä : 15
Paikkakunta : Svolvær
Join date : 18.11.2019
Karma : 7

Takaisin alkuun Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty Vs: 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Freya lähetetty Pe 10 Huhti 2020, 13:30

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! IMG_20200410_125007_1

Puristin päättäväisenä pohkeet kiinni Wildan kylkiin ja nousin kevyeeseen istuntaan. Hilla kehotti rohkeammin ratsastamaan esteelle. Yritin täysillä, ja kaiken rohkeuden kerättyäni hyppäsimme mallikkaasti esteiden yli, vaikka hankaluuksiakin aluksi oli. Tyytyväisenä taputin Wildaa hyvästä suorituksesta. Tunnin loputtua oli mahtavaa poistua maneesista voittajana.

_________________
Brynhild Snøbær 19.11.2019 -->
Freya
Freya

Viestien lukumäärä : 49
Ikä : 13
Paikkakunta : Svolvær
Join date : 18.11.2019
Karma : 6

Takaisin alkuun Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty Vs: 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Jassu lähetetty Pe 10 Huhti 2020, 14:09

Mahtavaa, kaikki maksut tulleet! Kiitos @Hilla ja osallistujat! Siivosin osallistumisviestit pois ja lukotin topicin.

Muistakaa käydä merkkaamassa osasuoritukset asiaan kuuluvista merkeistä rästilistaan I love you
Jassu
Jassu
Tallin omistaja

Viestien lukumäärä : 451
Join date : 01.03.2014
Karma : 15

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

15.2.2020 Kavaletit kuntoon! Empty Vs: 15.2.2020 Kavaletit kuntoon!

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa