Tranen päiväkirja

Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Tranen päiväkirja

Viesti kirjoittaja Jassu lähetetty La 11 Marras 2017, 22:59

SHS Tranebær
norjanvuonohevonen, ori, ruunihallakko, sk. 144cm
Shelyesissä helmikuusta 2015
Jassu
Jassu
Admin

Viestien lukumäärä : 266
Join date : 01.03.2014
Karma : 4

http://hiirenkolo.net/shelyes

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Vs: Tranen päiväkirja

Viesti kirjoittaja Iitsu (Itu) lähetetty Ti 28 Marras 2017, 19:27

28.11.2017
Ensimmäinen
Tallustelin Sheyleysin pihaan hyvillä mielin ja tallikassi olallani roikkuen. Olin tullut talille heti kun pääsin, eli en ihan heti hoitajaksipääsyn jälkeen. Avasin päätallin oven ja kuulin hevosen hörähtävän tervehdykseksi minulle. Katselin hetken ympärilleni silmät suurina, mutta sitten lähdin kävelemään johonkin päin. Hetken pästä näin pisen oven, jossa oli koristeinen kyltti "Toimisto". Koputin oveen hymyillen ja sisältä kuului "Sisään!" lausahdus. Avasin oven ja astuin sisälle.
"Heih! Olen Iitu" esittäydyin sulkien ovea.
"Tervetuloa Iitu! Olen Jassu, tallinomistaja. Ja sinä kai Tranen hoitaja?" ruskea hiuksinen nainen kertoi. Istuuduin omistajaa vastapäätä olevalle tuolille.
"Joo oon Tranen uusi hoitaja, ajattelin tänään vähän tutustua siihen" suunnittelin leveä hymy huulillani.
"Hienoa, mutta täytä eka tää lappu" Jassu sanoi ja työnsi kuulakärkikynän ja jonkun lapun nokkani eteen. Nyökkäsin ja aloin täyttää lappua.

"Okei. Nyt voit mennä!" Jassu ilmoitti ja tunki lapun johonkin laatikkoon. Nyökkäsin innoissani ja poistuin huoneesta hyvin innoissani. Vein tallikassini kaappiini ja suljin oven avaimella, jonka olin Jassulta saanut. Kävelin satulahuoneelle ja nappasin sieltä mukaani Tranen riimun ja narun. Hyppelin tarhoille ja katselin missä tarhassa Trane tarhailee. Bongasin sen yhdestä tarhasta ja livahdin sinne aidan ali. Viheltelin muina miehinä ja lähestyin ponia. Se ei jaksanut välittää minusta ja silloin otin sen rauhallisin liikkein kiinni. Lähdin taluttamaan Tranea ulos tarhasta ja se seurasi minua kuuliaisesti. Avasin portin ja otin Tranen ulos. Suljin portin juuri, kun jokin Tranen kanssa tarhaavista hevosista oli karkaamassa. Onneksi se ei karannut, sillä siitä olisi syntynyt iso kahakka. Huokaisin helpotuksesta ja lähdimme Tranen kanssa kohti oritallia.

Karsinassaan Trane meni heti juomaan juoma-automaatilleen ja tuli sieltä sitten leukakarvat vettä tihkuen.
"Höpsö" naurahdin ja poni käänsi päänsä söpösti kallelleen.
"Voi sua höpöä!" kikatin ja raaputin ponin otsaa. Lähdin hakemaan hoitsuni harjoja hyvillä mielin. Trane taas meni juomaan.

Tulin pian takaisin harjapakki kädessäni ja livahdin karsinaan. Laskin harjapakin lähelle ovea ja otin sieltä Magic-harjan ja pölyharjan. Aloitin Tranen harjaamisen niillä. Ponin karva vaan pöllysi, kun vedin sen karvaa pitkin ja rauhallisin vedoin. Trane taivutti päätän kohti minua ja lähti tutkimaan ratsastushousujeni taskuja hellävaraisesti ihan vain herkkujen varalta. Minä kikatin, koska ponin turpa kutitti. Pian Trane kumminkin lopetti ja sulki silmänsä. Se nautti harjaamisesta, tiesin sen. Huokaisin lempeästi ja jatkoin Tranen kullankeltaisen karvan sukimista rauhallisesti ja huolellisesti.

Olin harjannut ponin hyvin ja sen jälkeen vielä raaputtanut Tranen likaiset kaviot puhtaiksi. Nyt kumminkin oli taluttelemassa Tranea maneesissa. Manseesi oli muuten tyhjä, lukuunottamatta minua ja Tranea.
"Hyvä Trane" kehuin ponia, sen reippaista käyntiaskelista.
"Otetaanko vähän ravia?" kysyin Tranelta, vaikka se ei osannutkaan vastata. Joitenkin mielestä vastaamiskyvyttömälle hevoselle puhuminen on tyhmää, mutta minun mielestäni ei. Maneesin kuiva hiekka alkoi pöllytä, kun Trane lähti raviin. Minä lähdin ponin mukana hölkkäämään. Maiskutin oriita vähän reippaampaan raviin ja Trane pomppasi vahingossa laukkaan.
"Pruut! Pruut!" sanoin rauhalliseen äänensävyyn ja vedin rauhallisesti riimusta. Trane rauhoittui ja siirtyi pärskien ravin kautta käyntiin.
"Ehkä ei ravata enään" naurahdin ja jäimme kävelemään.

Halasin Tranea sen karsinassa.
"Sä olet se mun ihanne hoitsu" lepertelin ponin pörröiseen korvaan.
Trane pärskähti ja laittoi päänsä olkapäälleni. Naurahdin ja raaputin ponia harjan juuresta. Trane totta tosiaan oli se minun ihanne hoitsuni. Pian kumminkin se nosti päänsä pois olkapäältäni ja asettui leputtamaan vasenta takastaan. Trane sulki silmänsä ja alkoi hengittämään unisesti.
"Nähdään taas söpöläinen" kuiskasin ja otin harjapakin. Livahdin ulos karsinasta ja lähdin viemään Tranen kamoja pois. Sen jälkeen hain tallikassini kaapistani ja riensin bussille.

Anteeksi lyhyys ja se etten lähettänyt tätä kirjautuneena, mutta tää kirjautu ulos ittsetään...

Iitsu (Itu)
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Vs: Tranen päiväkirja

Viesti kirjoittaja Cami (Camille) lähetetty La 23 Marras 2019, 11:31

23.11.2019

Ensimmäinen kertomus

-Kiitos kyydistä! huudahdan jännittyneesti äidilleni, paiskasin oven kiinni ja lähden kohti tallia.
Kuljen kohti suurinta tallirakennusta ja astun sisään. Luen nimiä karsinoissa: Theo, Raffe, Aarne, Tonttu.
Huomaan oven jossa lukee toimisto. Huoneessa ei ole ketään. Alan katsellahevosia ja yritän löytää Tranen nimen. Missään karsinassa ei lue Trane.
-Hei etsikö jotakin? kuulen takaani äänen. Käännyn ja nään naisen hymyillen takanani.
-Joo öö tallinomistajaa varmaan, kun olen uusi hoitaja täällä, vastaan hermostuneena.
-No sitten löysit oikean henkilön olen nimittäin Jassu, tallin omistaja, Jassu vastaa.
-Kenen hoitaja oletkaan?
- Olen Camille Tranen hoitaja, vastaan kysymykseen.
-Aivan no tervetuloa tänne Shelyesiin, oletko jo löytänyt Tranen? Jassu kysyy.
-En oikeastaan olen katsonut vain tästä tallista, sanon.
-No menehän katsomaan toisesta tallista se on tuolla vähän matkan päässä, Jassu neuvoo.
-Kiitos, moimoi, sanon ja lähden etsimään Tranea.

Kuljen seuraavaan rakennukseen ja luen nimiä karsinoista: Robin, Juri ja siinä se oli Trane! Kuljen Tranen luokse ja silitän hevosen päätä. Trane hörähtää ja sulattaa sydämeni.
-No moikka komistus olen uusi hoitajasi Camille, sanon Tranelle.
Haen harjat ja alan harjaamaan Tranea. Hoidettuani hevosen päätän mennä pienelle rauhalliselle maastolenkille tutustumaan Traneen. Haen hevosen varusteet ja heitän satulan selkään. Laitan satulan oikeaan kohtaan, säädän jalustimet ja kiristän vyön. Sitten laitan suitset hevoselle ja laitan hihnat kiinni ja talutan Tranen ulos karsinasta. Kuljetan Tranen ulos ja hyppään selkään. Tästä se matka alkaa.

Aluksi tunnustelen hevosta. Sen liikkeet ovat sulavat ja tunnen hevosen olevan rentoutunut. Kuljen jonkin aikaa käynnissä tunnustellen hevosta, kunnes huomaan oikein hyvän näköisen suoran. Kiristän ohjia käsissäni. Ja valmistaudun ravaamaan. Tunnen Tranen allani jo kiihdyttävän ja puristan jaloillani Tranen kylkiä. Hevonen hypähtää liikkeelle niin reippaasti, että aivan hätkähdän. Tranen vauhti kiihtyy edessä olevaan mäkeen ja päästän Tranen laukalle. Laukkaamme mäen ylös reippaasti ja mäen jälkeen hidastan hevosta. Mutta Trane ei vielä ollut saanut tarpeekseen laukasta ja haluaa jatkaa juoksua. Saan hevosen pysäytettyä ja hymyilen. Kuuntelen Tranen huohotusta ja taputan hevosen kaulaa. Mahtavaa sanon ja päätän kääntyä ympäri ja mennä samaa tietä kotiin, sillä en halua ottaa eksymisen riskiä. Loppu matka menee myös hyvin, mutta  yhtäkkiä hevonen hypähtää sivuun säikähtäessään, jotakin metsässä. Rauhoitan hevosen ja jatkamme matkaa. Tunnen kuinka hevonen puree kuolaimia ja säheltää ja muistan mitä Jassu oli sanonut. Hevonen turhautuu helposti jos ratsastaja ei ymmärrä mitä se haluaa. Päätän löysätä hiukan suitsia ja Trane rauhoittuu.

Tallille päästyäni kuljetan Tranen karsinaan ja otan varusteet pois. Harjaan hevosen ja huolehdin karsinan oven kiinni.
-Heihei Trane nähdään pian huudahdan ja poistun tallista. Menen etsimään toimistosta Jassua, mutten lödä häntä. Kirjoitan Jassulle kirjeen, jossa kiitän mahdollisuudesta olla Tranen hoitaja ja kerron miten ratsastusmatka meni. Sitten kuljen autolle.
-Miten meni?äiti kysyy.
-Mahtavasti, Trane on upea, vastaan hymyillen ja suljen autonoven.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ensimmäinen hoitopäiväkirja toivottavasti meni oikeaan paikkaan Smile

Cami (Camille)
Vierailija


Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Kaikella rajansa-tai ainakin melkein- #2

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ma 25 Marras 2019, 21:08

Tulin tallille myöhemmin kuin viimeksi, noin kuudelta. Tallille päästyäni päätin heti mennä satuloimaan hevosen ja mennä tutkimaan näitä mahtavia maastoja pimeellä. Avasin puhelimen ja katsoin kelloa: 18.07. Noh kipinkapin sitte. Hain harjat Tranelle ja avasin karsinan oven.
"Moikka komistus", sanoin ja silitin tuon päätä. En voi vieläkään uskoo, että just mä olin saanut hoitohevoseks tollasen ihanuuden ku Trane. Harjasin Tranen ja heitin satulan selkään ja säädin jalkkarit. Sitten pistin suitset päähän, kiristin hihnat ja avasin karsinan oven. Astuin ulos ovesta ja talutin Tranen ulos. Nousin selkään ja kiristin vielä jalkkareita yhdellä.
"Okei nyt mennään Trane", sanoin ja painoin pohkeilla hevosen kylkiä. Trane lähti heti liikkeelle ja aavistin retkestä tulevan uskomaton.

Oltiin menty jo hetki ja päätin mennä pätkän vauhdikkaampaa.
"Hmmm mites ois pikku ravia?", sanoin Tranelle ja kiristin ohjia. Trane lähti heti ravaamaan nykäisten ohjia. "Hyyvä prrrr", sanoin hevoselle ja hidastin. Naurahdin hevosen puuskahtaessa. Yhtäkkiä vasemmalla metsässä kuuluu ääntä ja kiristin ohjia.
"Rauha vaan poika prrr", sanoin ja huomasin yllätyksekseni, ettei hevonen muuta tehnyt kuin kääntänyt päänsä ääntä kohti.
"Hop jatketaas vaan", sanoin ja puristin Tranen kylkiä. Vilkaisin kelloa: 19.04.
"Noh mitäs sanot jos käännytään ympäri ja mennäänkin kotiin, tullaan vaikka joku viikonloppu pidemmälle lenkille?"sanoin ja käänsin hevosen.

Vilkaisin taas kelloa: 19.29.
"Shit. Mitäs sanot mentäiskös vähäsen laukkaa?"kysäisin, kiristin ohjia ja napautin Tranen raviin. Napautin taas kylkiä ja Trane hypähti laukkaan. Yhtäkkiä havaitsen tasapainon horjuvan ja jalkkarin valahtavan liian syvälle jalustimeen. Keikahdan oikealle ja pysyn juuri ja juuri selässä. Vedin ohjista ja Trane hidasti tahmaisesti. Pysäytin hevosen ja hengähdin.
"Nohh sepä oli lähellä"sanoin Tranelle ja kuljin kohti tallia.

Tallille päästyäni vein Tranen karsinaan, otin varusteet pois. Vilkaisin taas kelloa: 19.43. Hohhoh. Hain vielä talikon ja putsasin lannat pois karsinasta.

"Moi äiti voitko tulla hakemaan, olen ihan just valmis", sanoin ja laitoin samalla karsinanoven kiinni ja käännyin.
"No joo, moimoi", sanoin ja katsahdin eteeni. Säikähdin eteeni ilmestynyttä naista.
"Moi, säikäytit sitten ihan kunnolla" sanoin ja naurahdin.
"Moi vaan, ei ollut tarkoitus kyllä", nainen sanoo ja naurahti myös. Vilkaisin naista tarkemmin. Naisella oli mustat pitkät hiukset ja hymy kasvoilla.
"Joo ei mitään, olen muuten Camille", sanoin ja laioin naamalleni hymyn.
"Beata", nainen sanoo ja hymyilee. Yhtäkkiä puhelin soi. Se oli äiti.
"No mut mun pitää mennä", sanoin ja lähdin.
"Moikka!", Beata sanoi ja jatkoi matkaansa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tässä toinen osa, joka on valitettavasti saanu mallia tän päiväsestä ratsastustunnista:)
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Tuskanhikeä #3

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty La 30 Marras 2019, 21:07

Tänään saavuin tallille isän kyydillä. Kuljin tallipihaan ja astelin suoraan Tranen karsinalle. Tänään oli ensimmäinen tunti jolla olin ollut Shelyesin aikanani. Tunti oli istuntatunti. Nappasin mukanani harjat ja huomasin Jurin karsinassa hääräilevän pojan. Astelin karsinalle ja vilkaisin hevosta nurkassa. Avatessani karsinan ovea ori tuli luokseni höristen.
"No moikka moikka!", sanoin silittäen Tranea. Aloin heti töihin ja harjasin hevosen ympäriinsä, sitten puhdistin kaviot, heitin satulahuovan selkään ja nostin satulan. Asettelin varusteet selkään ja laitoin satulavyön kiinni. Laitoin suitset Tranen päähän ja kiristin hihnat.

Sitten kuljin tallista ulos ja menin kentälle.
Nousin satulaan jännittyneenä. Ensimmäinen tunti Tranen kanssa. Olin ilmoittautunut istuntatunnille Tranen kanssa saadakseni yhteyttä oriin. Satulassa kiristin vielä jalkkareita yhdellä ja vyötä kahdella. Odottelin satulassa ja katselin muita osallistujia. Vilkaisin muita tunnille tulleita. Jopa yhdeksän lisäkseni huhhuh! Havahduin Jassun kysymykseen:
" Ovatko kaikki valmiita?" Vastaukseksi nyökyttelyä saanut Jassu hymyili.
"Mahtavaa, sitten liikkeelle! Jassu sanoi ja puristin pohkeillani Tranen kylkiä. Hevonen lähti liikkeelle keinahtelevaan käyntiin. Aluksi menimme käynnit molempiin suuntiin. Jouduin pidättelemään Tranea, jottei se olisi lähtenyt astetta reimpaampaan askellajiin. Alkukäynnit menivät hyvin ja Jassu ilmoitti jonkinajan kuluttua käskyn siirtyä raviin. Kiristi ohjia kädessäni ja kiristin pohkeita. Trane lähti helposti keinuvaan raviin.
"Camille varo pomppimista kevennetyssä ravissa", Jassu ilmoitti kentän toiselta puolelta. Keskityin ja yritin korjata virheeni.
"No niin ja prr", Jassu sanoi. Otin ohjista ja hidastin.
"Camille pidä kätesi alhaalla pidättäessä", kuulin Jassun sanovan ja nyökkäsin samalla laskien käsiäni alemmaksi ja jatkaen pidättämistä Tranen askeltaen reippaasti eteenpäin.

"Noniin ja kokorata leikkaa!" Jassu sanoi, ja kuljen kohti kulmaa, jossa kääntyä. Käännän Tranen hiukan liian etuajassa , mutta kentän toisessa päässä saan kuljettua hyvin. Seuraavassa kulmassa Trane oikaisee ja käännän hikipäissäni hevosen takaisin kaviouralle. Hetken päästä kuulen käskyn nostaa kyvyeen raviin ja kiristän ohjia. Trane lähtee raville ehkä, jopa hiukan liian hyvin. Mukaan pääsee pari laukka-askelta.
"Pidä ravissa Camille", kuulen ja teen työtä käskettyä. Hidastan luvan saatuani, ja huoahdan.
"Pidä vain vieläkin kädet matalalla hidataessa Camille!" kuulen ja noudatan ohjetta.

"Seuraavana kulkekaa lyhyet sivut ravilla, keskellä suoraa neljä askelta käyntiä, josta takaisin raviin", Jassu sanoi ja pyrin toteuttamaan ohjeen. Ohjia kiristäen annoin Tranelle luvan ravata ja suunnilleen keskikohdassa vedin käyntiin. Yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi. Napautin Tranen kylkiä ja tuo lähti vauhtikkaaseen raviin. En välittänyt ylimääräisestä käyntiaskelesta vaan keskityin hevosen ravissa pitoon. Tätä toistaen kuljimme muutaman kierroksen jolloin Jassu antoi ohjeen:
"Toistakaa äskeinen, mutta pitkälle sivulle ravissa, keskellä mahdollisimman sujuva pysähdys, sitten kaksi pakki askelta ja siirtymä raviin mahdollisimman sulavasti. Kiristin tahtia ja lähdin lyhyelle sivulle. Hidastin. Yksi, kaksi, kolme, neljä. Nostin raville, ja kuljin ravaten keskelle pitkää sivua, jossa pysäytin, mutta pysäytys venyi pidämmälle kuin oli tarkoitus. Pakitin hevosella muutaman askeleen ja Trane heilautti päätään. Sitten hoputin raville.

Piakkoin usean kierroksen jälkeen kuulin seuraavan ohjeen:
"Kolmas tehtävä on tämä: Ensin lisättyä ravia kokorata-leikkaa, sitten toiseen suuntaan käynnissä sulava pysähdys. Tehkääs tämä molempiin suuntiin ja ainiin, ravaajat etuoikeutettuja!" Pyrin lisättyyn raviin ja kuljin kokorata-leikkaan, jonka jälkeen pysähdyin. Sulavuus ei pitänyt kovinkaan paikkaansa, mutta muuten tehtävä onnistui suhteeellisen hyvin toteutan saman toiseen suuntaan hiukan huonommalla lopputuloksella. "Sitten vielä viimeinen tehtävä, jossa teidän pitää aluksi mennä käyntiä lyhyellä sivulla, sitten keskellä sitä laukannosto. Seuraavana pääty-ympyrä laukaten, josta paluu keskelle lyhyttä suoraa. Siitä siirtyminen käyntiin", Jassu sanoi ja katsoi erittäin tarkkana ratsukoita. Jos ei olisi ollut niin kylmä niin olisin hikoillut. Kiristin ohjia ja odotin. Kun oli vuoronikuljin käynnissä eteenpäin ja yhtäkkiä napautin Tranen kylkiä ja Trane nosti helposti vaappuvan reippaan laukan. Sitten tein ympyrän, jonka onistumisesta en ollut lainkaan varma.
"Camille paina enemmän sisäpohjetta läpi saadaksesi sen hevosen kuuntelemaan!" Jassun ääni kuuluu korviini. Teen ohjeen mukaan ja lopulta hidastan käyntiin.
"Sitten vähän loppulämppä ravia ja sen jälkeen käynnit pitkillä ohjilla" Ravit menivät suhteellisen hyvin lukuunottamatta, nopeaa tempoa. Viimeisenä käynnit menivät mainiosti.

Tunnin jälkeen kuljin tallille ja laitoin Tranen kiinni. Sitten poistin varusteet ja harjasin hevosen. Vilkaisin kelloa ja huomasin sen olevan jo paljon. Napsautin karsinan oven kiinni ja hyvästelin Tranen. Astuin ulos, jossa satoi lunta. Ihastelin valkoista maata ja käänsin katseeni ylös. Katsoin ylhäältä tippuvia lumihiutaleita ja kuulin jostain hevosen hirnahduksen. Joulu on tulossa ajattelin ja hymyilin kulkiessani bussille.
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Talvimaisemaa ja joulufiilistä #4

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ti 03 Joulu 2019, 17:58

Kuljin kohti tallipihaa bussipysäkiltä. Katselin maisemia lunta satoi taivaalta ja jääpuikkoja roikkui rakennusten katoilta. Lumi oli kuorruttanut rakennusten katot ja maisema oli henkeä salpaava. Kuljin kohti päärakennusta joulumielessäni. Vilkaisin tyhjälle kentälle. Tänään päätin kiertää koko tallin, joten ensimmäisenä astelin isoon talliin. Päärakennukseen en vielä uskaltanut nenääni pistää, olihan sentään joillekkin vielä aikaista. Kuljin sisään ovista ja vilkaisin ilmoitustaulua. Ei uusia ilmoituksia. Sitten astelin pesupaikalle kurkkaamaan. Seuraavana luin nimiä karsinan ovista: Lidia, Jätkä, Pål. Moikkailin hevosia karsinoissa kulkiessani ohi. Tonttu, Raffe, Theo. Huomasin portaat ylöspäin vievät portaat. Katsoin vasemmalle ja jätin kenkäni siihen. Astelin ylös portaita ja ylös päästyäni huomasin pari ovea, luultavasti vessat, sitten kaapit hoitajille ja oleskelu tilaa. Katsoin pöydälle, jossa oli mikro, kahvinkeitin ja jääkaappi. Vieressä oli myös vedenkeitin. Menin kaapille jossa luki nimeni. En edes ollut tajunnut että minulla oli kaappi. Naurahdin hiukan itselleni. Sitten kuljin alas ja laitoin kengät jalkaani. Kuljin läpi tallin moikkaillen hevosia. Ja päädyin varustehuoneeseen ja rehuille. Sitten suuntasin kohti lantalaa, josta vilkaisin oliko maneesissa ketään. Sieltä kuljin laitumille silittelemään hevosia.

Seuraavana suuntasin oritallille Tranen luo. Otin matkalla harjapakin mukaan ja päitset. Harjasin hevosen ja laitoin päitset päähänja napsautin narun kiinni.
"Tänään lähdetäänkin kävelemään!" huudahdin orille. Suuntasin ulos tallista ja lähdin metsään. Metsä oli kaunis. Tähdet olivat muodostelmissaan taivaalla, lumi valaisi maan. Kylmä viima tuuli kulkiessamme. Pidin tiukasti kiinni Tranen riimusta ja ihastelin uskomatonta talvea kun Trane hörisi. Hörinä kaikui korviini ja hymyilin samalla kun silitin Tranea. Kuljimme pitkän retken, jonka aikana Trane kerkesi jo kuulla kaikki draamat koulusta, ihastelun maailmankaikkeudesta ja Tranesta itsestään.
"Voi höpsö, en kyllä arvannut, että voisit viedä sydämeni noin vain", naurahdin ja talutin orin talliin. Hoisin Tranen huolella ja lukitsin karsinan oven.
"Nähdään taas!" huudahdin Tranelle tallin ovelta ja törmasin karmiin katsoessani oria.
"Aiiihhhh", hieroin nenääni.
"Olisi kyllä kannattanut olla kypärä päässä Smile"
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Uusia kohtaamisia #5

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ti 10 Joulu 2019, 19:33

Kuljin pois bussi pysäkiltä hyvillä mielin. Koulupäivä oli mennyt mainiosti ja kokeestakin oli tullut hyvä numero. Viikonlopun huolet ja murheet olivat maanantaina kouluun mennessä jo karisseet pois taakse. Kun sitä tapahtuu jotain epämieluista niin sitä toivoo, ettei siihen enää joutuisi palaamaan. Kuljin karsinalle hyräillen. Joulufiilis oli jo vallannut sisuskalut.
"We wish you a merry christmas, we wish you a merry christmas, we wish you a merry christmas and a happy new year, " hyräilin.
"Ihan hyvältähän tuo kuulostaa, " kuulin ääneni takaa ja huomasin siinä tytön. Tyttö oli kaunis, sinisilmäinen ja omisti vaaleat luultavasti värjätyt hiukset.
"Aaa kiitos," naurahdin nolostuneena, sillä en tiennyt tallissa olevan ketään.
"Kukas sinä olet en olekaan nähnyt sinua täälläpäin vielä, " tyttö kysäisi.
"Olen Camille, hoidan Tranea, olen niitä uusia hoitajia," sanoin.
"Ai moi mä oon Ella-Amalie, Blondin omistaja," Ella sanoi.
"Aivan se yksäri!" huudahdin vahingossa.
"Joo haha, " Ella-Amalie sanoi.
"Minnekkäs olet menossa ratsastamaan?" Ella-Amalia kysyi ja kulki kanssani Tranen karsinalle.
"Ajattelin tänään mennä maastoilemaan" , sanoin harjaten oria. Juttelimme tytön kanssa tovin jonka jälkeen hän lähti hakemaan Blondia.

Laitoin varusteet Tranelle ja kiinnitin varuilta kypärääni otsalampun. Kiristin jalustimet ja hyppäsin selkään. Kuljin metsässä ja mietiskelin elämääni. Päätin kulkea rauhaisan lenkin ja toteutinkin päätökseni suhteellisen hyvin. Kuljin käyntiä noin 20 minuuttia ja sitten nostin raville, josta hidastin piakkoin. Mietin kuinka onnekas olenkaan kun monista hoitajista juuri minut valittiin. Yhtäkkiä puskasta juoksi jokin eläin kooltaan koirankokoinen. Trane hypähti ja melkein tipahdin selästä. Nappasin kiinni satulan etukaaresta ja sain kuin sainkin sinniteltyä selässä. Rauhoitteli itseänikin hetken tapahtuneen jälkeen, ja sitten jatkoin matkaa. Loppusuoralla meninkin vielä reippaat laukat, jonka jälkeen nappasin jalkkarit pois jalasta ja kuljin loppukäynnit. Tallille päästyäni hyppäsin alas satulasta ja talutin Tranen käytävälle. Kiinnitin hevosen ja otin varusteet pois. Ensin suitset, sitten satulan ja viimeisenä sinisen huovan. Sitten harjasin hevosen ja laitoin orin karsinaan.

Silittelin hevosen päätä ja lupasin palaavani taas pian. Sitten astuin karsinan ovesta, kuljin käytävää pitkin ulos ja menin kaapilleni viemään sinne muutamat tavarat sinne. Napsautin kaappini kiinni ja lähdin kotiin.
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Koulukiemuroita #6

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Pe 13 Joulu 2019, 17:37

Tallustelin kengänpohjat lumessa naristen tallipihaan. Heilautin kättäni äidilleni, joka lähti pihasta autoillamme. sää oli kaunis, toki lunta voisi olla enemmän. Hypistelin takkini hihoja ja painauduin takkiini. Marssin kohti kaappiani, josta hain kypäräni ja ratsastushanskani. Sitten astelin ulos ja suoraan Tranen karsinalle. Nappasin riimunnarun ja päitset mukaani ja otin hörähtelevät orin ulos karsinasta. Kiinnitin sen käytäväle ja hoisin sen. Silitin Tranen pehmeää pörröistä päätä ja halasin hevosta kevyesti. Voi että kun se osasikin olla söpö. Harjattuni putsasin kaviot ja hain varusteet. Tänään oli tiedossa kouluratsastusta. Laitoin orin kauniin sinisen huovan sen selkään ja asettelin sen oikein. Sitten nostin satulan selkään ja laitoin vyön kiinni kevyesti. Sitten lämmittelin kuolaimia käsissäni ja laitoin ne Tranen suuhun. Pujotin suitset orin päähän ja kiristin hihnat.  Irrotin orin ja talutin sen ulos maneesiin.

Hyppäsin selkään ja kiristin satulavyön ja jalkkarit. Sitten aloin kulkemaan alkukäyntejä ympäri maneesia ratsastusuran mukaisesti. Katselin maneesia. Lämmitys toimi hyvin ja vaihdoinkin talviratsastushanskani tavallisiin hanskoihin. Jatkoin kävelemistä ja tunnustelin Tranen liikkeitä. Hetken kuljeskeltuani vaihdoin suuntaa kokorataleikkaalla. Trane noudatti käskyjäni hyvin. Sitten tein pääty-ympyrän, jonka jälkeen kaviouralla kiihdytin raviin. Pitkän suoran jälkeen hidastin ravin ja tein voltin. Pitkällä suoralla taas jatkoin ravia. Toistin tätä jonkin aikaa kunnes vaihdoin suunnan taas, tällä kertaa täyskaarrolla. Sitten kuljin käynnillä suurta kahdeksikkoa maneesin päästä päähän. Seuraavana nostin ravin, jossa jatkoin kahdeksikon tekemistä. Hetken päästä jatkoin käynnillä. Sitten kuljin lyhyillä sivuilla rava, josta pitkällä sivulla pyrin nostamaan laukan. Toistettuani tämän kahdesti kummallakin puolella hidastin käyntiin ja kuljin käynnillä hetken. Seuraavana kuljin kiemurrellen loivasti edestakaisin kentän päädystä päätyyn ravissa. Tämän jälkeen kiristin ohjia ja pyrin laukkaamaan hallitusti. Muutaman yrityksen jälkeen Tranella alkoi mennä astetta lujenpaa ja päätin tehdä loppukäynnit. Lopussa kuljin kymmenen minuuttia käyntiä  löysillä ohjilla ilman jalustimia.

Kuljetin Tranen takaisin talliin, jossa kiinnitin sen taas käytävälle ja otin varusteet pois. Hiukan hikiselle hevoselle noudin hikiloimen jonka heitinkin hevosen selkään harjauksen jälkeen. Vilkaisin karsinaa, jossa ei hirveämmin löytynyt lantaa, yhtä kasaa huomioimatta. Pidin Tranen vielä kiinni kun hain lannat. Sitten vein hevosen karsinaan ja annoin, sille suuren halin.
"Olisikohan Oscar mustis susta?" kysyin Tranelta silittäen sen päätä.

Tarinatempaus merkintä 1/ #Tarinatempaus2019 / Aloituspäivä: 13.12.2019
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Varusteiden puhdistusta #7

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty La 14 Joulu 2019, 22:24

Tänään saavuin tallille yhdessä parhaan ystäväni Valdan kanssa. Olin luvannut näyttää hänelle hevosen, josta hän oli saanut kuulla vaikka ja mitä. Kuljetin Valdan suoraan oritalliin ja otin matkalta Tranen harjat. Saapuessamme karsinalle ori hörähti ja heilutti ylähuultaan. Naurahdin ja silitin orin päätä.
"Noh mitäs pidät? Eikö ole ihana?" kysyin Valdalta ja avasin samalla karsinan ovea.
"No joo, pakko myöntää, ettei se ole niin hirveä kuin kuvittelin vaikka iso se kyllä on", Valda katsoi epäilevästi Tranea.
"Älä nyt, tule rapsuttamaan!" kehotin Valdaa ja kiinnitin päitsiä karsinassa. No Valda tuli ja hoisimme Tranen yhdessä. Hoitamisen jälkeen Valda jäi auttamaan varusteiden puhdistuksessa. Etsin käsiini satulasaippuan ja rasvan, sekä pari ämpäriä. Ensimmäiseen ämpäriin otimme kuumaa vettä pesupaikalta. Heitin sinne harjat ja jätin sen seisomaan pesupaikan luo. Sitten hain pari penkkiä ja istuimme pesupaikalle puhdistamaan varusteita.

"Ensin otat ne kaikki hihnat irti ja muistat mikä oli missäkin reiässä!" sanoin ja Valda totteli. Puhdistin satulaa ankarasti hinkaten ja pyyhin välillä pyyhkeellä. Valda puhdisti suitsia ohjeillani. Piakkoin varusteet oli putsattu ja suostuin kiinnittämään ohjiin kuolaimet sillä välin kun Valda vei Tranen satulan pois. Sitten annoin suitset Valdalle ja hän vei nekin paikalleen. Kuljetin penkit, satulasaippuan ja rasvan pois. Sitten opetin Valdaa puhdistamaan harjat. Puhdistimme harvoista karvoja ja lopulta kaadoimme pois vedet ja asettelimme harjat pyyhkeelle kuivumaan.

Kymmenen minuuttia Valdan lähdettyä hyppäsin Tranen selkään ja napautin pohkeita. Ensimmäinen kerta kun ratsastin Tranella ilman satulaa. Kuljin kohti tuttua maastoreittiä ja tunsin kylmän ilman kietoutuvat ympärilleni. Hengittäessäni höyry kulki silmieni ohi taivaalle. Vilkaisin Tranen suloista harjaa, joka keinahteli puolelta toiselle askelten mukana. Keräsin ohjat käteeni ja maiskautin hevosta liikkeelle. Trane keinahti reippaaseen raviin. Hidastaessani käyntiin naurahdin Tranen pästämälle tärskähdykselle. Vilkaisin kelloani ja huomasin sen olevan jo paljon. Käännyin ja lähdin kotimatkalle. Olettaisi, että pimeässä metsässä olo tuntuisi turvattomalta, mutta olen jo kiintynyt oriin niin, että luotan siihen kovin. Hymyilin onnessani. Onhan se nyt onnea olla hevonen rinnalla.

Tallipihalle päästyäni pysäytin Tranen ja talutin sen talliin. Tallissa otin sen suitset pois ja harjasin sen. Viimeisenä annoin pienen suukon hevosen lämpimälle turvalle. Astuessani ulos karsinan ovesta huomasin edessäni pojan. Poika oli noin minun ikäiseni ja hänellä oli mustat hiukset ja musta erikoinen merkki naamassa.
"Hei", sanoin pojalle ja yritin hymyillä. Poika vain minuun ja vastasi: "Moi", sitten hän jatkoi matkaansa Jurin karsinalle.

Tarinatempaus merkintä 2/ #Tarinatempaus2019 / Aloituspäivä 13.12.2019
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Hoitajan velvollisuuksia #8

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty To 19 Joulu 2019, 17:20

Kuljin tallipihaan parkkipaikalta ja vilkutin isälleni hyvästeiksi. Astelin isoon talliin toimistoon. Siellä ei ollut ketään, mutta varmistin kuitenkin tuntilistasta että olin saapunut oikeaan aikaan. Kyllä siinä se luki Aikuisten tunti klo 17.00-18.00. Menin Tranen luo karsinaan ja harjasin sen. Ensiksi lautasilta, sitten kyljestä, sitten muun kropan. Vilkaisin kelloa. Se oli jo kahtakytä vaille. Nappasin orin varusteet ja heitin kauniin värisen sinisen huovan orin selkään. Sitten punttasin selkään satulan ja laitoin päähä suitset. Sitten kuljetin Tranen keskelle pihaa, jossa huomasin Jassun osoittavan minua ja nuori ehkä kolmekymmentä vuotias nainen tuli luokseni.
"Hei siinäkö on siis Trane?" nainen kysyi ja silitti oria.
"Joo tässähän se, oletko sinä sen tämän tunnin ratsastaja?"
"Joo, kiitos", nainen sanoi ja otti minulta Tranen. Kipitin pois tieltä ratsukoiden matkatessa maneesille.

Kuljin lokerolleni ja avasin sen oven. Otin sisältä aiemmin sinne varaamani joulukoristeet. Tyhjensin koko kaappini lattialle ja pyyhin roskat sisältä ulos. Sitten otin teippiä, jolla kietaisin joulukoristeita kaappini sisäseinään ja järjestelin kaapin tavarat takaisin. Aijoin laittaa koristeita myös ulkopuolelle, mutta sitten tajusin etteivät kaikki välttämätä vietä joulua ja luovuin ajatuksesta. Sitten otin laukustani nuudelit, jotka olin kuljettanut tallille välipalaksi. Kiehautin vettä ja kaadoin veden nuudelikuppiin. Sitten söin rauhassa katsellen puhelinta ja viestitellen Oscarille. Vilkaisin kelloa. Viittä vaille kuusi.

Kuljin hakemaan Tranea naiselta, joka sitä oli ratsastanut.
"Voi kiitos, oikein ihanaa kun jaksat huolehtia!"nainen sanoi.
"Ei mitään", naurahdin ja otin hevosen kiinni. Pitelin hevosta kiinni kun seuraava ratsastaja saapui. Hän oli teini-ikäinen tyttö. Tytöllä oli ruskeat hiukset ja siniset silmät. Tyttö tuli luokseni varovasti.
"Hei voin nyt ottaa Tranen kiitos", tyttö sanoi ja otti hevosen luoltani.
"Seelvä", naurahdin ja katsoin tytön perään.

Tarinatempaus merkintä 3/ #Tarinatempaus2019 /Aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Haloo loma loppui jo! #9

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Su 29 Joulu 2019, 15:53

Kävelin bussipysäkiltä tallipihaan. Ihana Kanadan reissu oli nyt ohi. Huolimatta siitä, että Kanadassa oli ihanaa nähdä perhettä ja vanhoja ystäviä, tuli reissussa ikävä tallia. Laurie serkku sai taatusti kuulla vaikka ja mitä Tranesta ja Shelyesistä, varmaan kyllästymiseen asti. Tallustin kaapilleni ja vaihdoin tummansinisen kevyttoppatakkini beigeen ratsastustakkiini. Heitin converseni kaappiin ja laitoin jodhburin jalkaan. Sitten nappasin kypäräni ja hanskani ja lähdin kohti tallia.

Talliin päästessäni haistelin ihanaa tallin tuoksua ja kuuntelin hevosten hörähtelyä, kavioden kopinaa lattiaa vasten ja katselin hevosia karsinoissaan. Menin Tranen karsinalle ja hymyilin hevoselle joka työnti päätään karsinan raosta avatessani oven. Astuin sisälle karsinaan ja nappasin kuvan Tranen naamasta. Kuva tulisi jakoon serkuille, mummolle ja papalle, Valdalle, Oscarille ja ainakin instagramiin. Työnsin puhelimen taskuuni ja nakkasin orin pääähän päitset. Päitsiin kiinnitin riimunnarun ja talutin orin käytävälle. Kiinnitin hevosen käytävälle ja aloin harjata. Niin ihana olla taas tallilla.

Harjattuani laitoin suitset päähän ja talutin orin ulos. Tänään mentäisiin ilman satulaa. Hyppäsin selkään ja maiskutin. Laitoin otsalampun päälle ja väänsin suojaliiviäni paremmin. Sitten lähdimme kohti metsää. Vain lamput loistivat ja valaisivat tietä. Tranen selkä oli lämmin ja turvallinen oloni hevosen selässä yllätti minutkin. Ymmärsin luottavani tähän höpsöön oriihin. Maiskutin suutani ja yritin saada oria raviin. Käsky meni ohi korvien joten maiskutin uudelleen ja annoin samalla pohkeita, jotta hevonen nostaisi ravin. Ja niinhän se tekikin. Hengitin ja pysyttelin keikkuvassa selässä. Olin jo unohtanut kuinka hauskaa ilman satulaa oli mennä. Hidastin käyntiin.

Tallin valot siintivät kaukana ja löysäsin ohjat. Reissu oli hurja. Taputin Tranen kaulaa ja pyörittelin nilkkojani. Hyppäsin alas selästä ja talutin orin käytävälle kiinni. Otin suitset pois päästä ja pesaisin ja kuivasin kuolaimet. Sitten katsoin, jokaisen kavion ettei sinne ollut lenkin aikana jäänyt mitään. Annoin pienen suukon orin turpaan ja talutin sen karsinaan. Jäin karsinaan ottamaan kuvia orista.

Huah kello on jo viisi pitänee se kai lähtä bussipysäkille. Sanoin hyvästit Tranelle ja marssin lokerolleni. Vaihdoin takkini ja kenkäni ja heitin kypärän ja hanskat sisälle. Vilkaisin kelloa. Vartin yli! Bussi on jo pysäkillä! Juoksin pysäkille ja kerkesin juuri ja juuri bussiin. Bussi matkalla katselin kuvia Tranesta.

Tarinatempaus merkintä 4/ #Tarinatempaus2019 /Aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Juoksutusta #10

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ma 30 Joulu 2019, 08:51

Tänään olisi juoksutusta. Sen päätin jo ennen kuin nousin sängystä. Olin eilen katsonut tuntilistasta Tranella olevan tunti viideltä. Juoksin bussipysäkille niin, että ehtisin juoksuttaa rauhassa, mutta myöhästyin bussista ja saavuin paikalle vasta kun ratsastajat laittoivat jo hevosia valmiiksi. Noh jäisipähän aikaa oleskella.

Istuin sohvalla ja katselin puhelintani kun kuulin jonkun tulevan ylös portaita. Vilkaisin tulijaa. Sisään tuli ruskea hiuksinen tyttö, joka katsahti minuun ja hymyili.
"Hei! Olen Catarina, mutta kaikki sanovat Catuksi!"tyttö ilmoitti.
"Ömmh hei vaan olen Camille", sanoin ja Catu tuli kättelemään.
"Aaa uusia hoitajia?" Catu kysyi.
"Joo taino aika uusia. Olen Tranen hoitaja", sanoin ja jatkoin. "Entäs sinä?"
"Tallityöntekijä", Catu vastasi ja istahti viereeni. Siinä me sitten juteltiin niitä näitä ja tuli tosihyvä mielikuva Catusta. Se oli tosi kiva. Mutta sitten mun piti lähteä Tranen luo. Hevosten kanssahan tänne oli tultu olemaan eikä jutustelemaan.

Kun saavuin kentälle olivat edelliset tuntilaiset juuri lopettaneet. Niimpä annoin sen ratsastajan purkaa hevosen ja autoin hieman. Sitten tarjosin hevoselle vettä, olihan sillä estetunti takana. Trane joi mielellään vähän. Sitten kokeilin hevosta. Vähän hikinen. Pitäisi ehkä antaa jäähdytellä hetki. Nakkasin hikiloimen selkään ja talutin orin karsinaan. Sitten tallustin takaisin sisälle.

Catua ei enää näkynyt missään. Tallustin kaapilleni ja avasin sen. Joulukoristeet pitäisi kaiketi purkaa. Irroitteliin nauhat ja muut koristeet varovasti ja laitoin ne laukkuuni. Sitten järjestelin taas vähän sotkuiseksi mennyttä kaappiani. Ensikerraksi voisin tulostaa kotona vaikka kuvia kaappini seinille. Vilkaisin kelloa. Ei hitto se oli jo seitsämän. Kirosin mielessäni kaikki kirosanat maasta taivaisiin ja kuljin Tranen luokse.
"Moikka poika. Anteeksi kun ei voidakkaan tehdä mitään kivaa. Olin luvannut äidille tulla perhetuttavien kanssa istumaan iltaa. Olisin kyllä paljon mieluummin täällä kanssasi kuin siellä", otin orilta loimen ja suljin karsinan oven.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tää tarina on sijoittuu tähän päivään illalle Smile

Tarinatempaus merkintä 5/ #Tarinatempaus2019 / Aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Maastakäsittelyä #11

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty La 04 Tammi 2020, 10:38

Tulin tänään tallille aika kiireaikataululla. Lomaviikko veteli viimeisiään. Ennen koulun alkua olis vielä luettava yks kirja ja hoidettava sen tehtävät alta pois. Ajattelin tehdä pikkuisen maastakäsittelyä tänään. Tallilla menin vain suoraan Tranen luo. Huomasin ison tallin olevan rempassa. Hyvähän se on että paikkoja korjataan, ei sillä että ne niin huonossa kunnossa olis. Talliin päästessäni nappasin hevosen heti päitsiin ja kiinnitin käytävälle. Harjasin hevosen huolella ja puhdistin kaviot. Nappasin hevosen irti ja suunnistin ulos tallista. Tänään menisin kentällä.

Astelin kentälle orin kanssa. Trane hörähteli ja kuopi maata. No kierrettiin sitä kenttää ensin pari kertaa ja sitten kokeilin pysäyttää orin maasta käsin käskyillä ja se onnistui vallan mainiosti. Seuraavana yritin saada Tranen kulkemaan rentona rauhallisesti vierelläni. Pian sainkin Tranen kulkemaan rentona ja jatkoin pysähdys harjoituksia. Seuraavana pyrin pysäyttäämään Tranen ja vaihtamaan puolta ilman että ori lähti pakittamaan tai liikehtimän.

Jonkin ajan päästä useiden harjoitusten jälkeen olin varsin tyytyväinen loputulokseen ja päätin viimeisenä kokeilla jotain uutta. Yritin saada Tranen pakittamaan. Muutaman kymmenen yrityksen jälkeen lopputulos oli vieläkin varsin epäonnistunut. Luovutin yrityksissäni ja lähdin kohti tallia. Tänään oli aikalailla onnistunut tunti joka tapauksessa.

Tallilla vielä hoisin Tranen ja laitoin Tranen karsinaan. Vilkaisin puhelintani taas yksi viesti Oscarilta. Työnsin puhelimeni vihoissani taskuuni. Joka tapauksessa kiinnitin karsinan oven ja silitin Tranen turpaa. Viimein lähdin tallilta syvällä ajatuksissani.

Tarinatempaus merkintä 6/ #Tarinatempaus2019 /Tempauksen aloituspäivä 13.12


Viimeinen muokkaaja, Chloe-Camille pvm To 09 Tammi 2020, 17:40, muokattu 1 kertaa
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Hui #12

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ke 08 Tammi 2020, 18:01

Tranen päiväkirja Vuonoh11

Tänään tallille saavuttuani remontti oli tullut oritalliin, joten hain Tranen laitumelta. Trane juoksi niin söpösti vastaan huutaessa, että oli aivan pakko ottaa kuva. Miten söpö voi eläin olla? Joka tapauksessa nappasin orin laitsalta mukaan ja mentiin pienelle talutus reissulle. Reissu meni mahtavasti lukuunottamatta pientä säikähdystä oritallista tulleen remontin takia.

Tarinatempaus merkintä 7/ #Tarinatempaus2019 /Aloitus päivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Turpa kiinni kamerassa? #13

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty To 09 Tammi 2020, 17:49

Tranen päiväkirja Trane10

Tänään tallilla oli remontti sujunut erittäin sukkelasti. Menin Tranen luo heti tallille päästyäni ja nappasin kuvan. Ehdoton ratsastuspäivä luvassa! Nappasin orin päitsiin ja kiinnitin hevosen. Harjasin ja puhdistin hevosen kunnolla ja sitten putsasin kaviot. Heitin varusteet Tranelle ja hyppäsin ulkona selkään. Pakko kyllä sanoa, että oli kerrassaan ihana reissu ja mentiin ja lujaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut, mutta takaisin selvttiin ehjin nahoin.

Tempaus merkintä 8 / #Tarinatempaus2019 / aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Talutusratsastus tapahtuma #14

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Pe 10 Tammi 2020, 23:16

Lähdin koulusta tänään etukäteen jo kymmeneltä päästäkseni tallille. Sain kyydin äidiltäni, jolla oli sairaslomaa. Tallilla olin joskus puoli yksitoista. Menin tallitupaan hakemaan tallikenkiä. Heitin converseni kaapiin ja työnsin tallikenkäni jalkaan. Vaihdoin myös takkini ja lähdin joskus varttia vaille tallille. Kuljin kohti Jassua, jonka luona olivat pienet oppilaat. Jassu kertoi oppilaille vähän Shelyesistä. Vaelsin oppilaitten taakse kuuntelemaan puhetta. Ensin kävimme pihattotallissa katsomassa ja silittelemässä hevosia. Sitten Jassu jakoi hevoset pienille. Minulle hän ohjasi pienen mustahiuksisen tytön. Tyttö oli puhelias ja puheesta ei ollut tulla loppua kun lähdimme hakemaan hevoset. Tytön nimi oli Emilie ja hän oli seitsämän vuotias. Emilie tuli kanssani ottamaan Aagen laitumelta ja kysyessäni halusiko tyttö varustaa hevossta kanssani vastasi hän myöntävästi.

Harjatessamme hevosta opetin samalla mistä ja miten harjoilla tulisi harjata ja mikä oli minkäkin harjan nimi. Harjauksessa meni tavallista kauemmin, sillä pienten kanssa opettaessa touhu oli hidasta. Varustaessa tyttö tyytyi katsomaan, mutta kuunteli kärsivällisesti selityksiäni kuinka jalustimet saa oikealle korkeudelle ja kuinka satulavyö tulisi kiristää huolella ennen ratsastusta. Kun olin varustanut ruunan lähdin kohti maneesia. Maneesilla pari ratsukkoa oli jo selässä ja muutama vielä maassa. Punttasin tytön selkään ja laitoin jalustimet tarpeeksi löysälle. Puristin ruskeaa narua jännittyneenä.

Kaikkien saavuttua meidät jaettiin kahteen ryhmään, osa meni Jassulle ja osa Catulle. Minut, Aage ja Emilie laitettiin Catulle. Aloitimme alkeistunnin alkukäynneillä. Aage liikkui hienosti, mutta Emilie oli jännittynyt, joten ohjasin häntä rentoutumaan. Tunnin aikana kävimme läpi kaikenlaista kokorata leikkaasta pysäyttämiseen ja volttiin. Tunti oli oikein onnistunut ja meni vauhdilla, vaikka Aage kyllä työllisti sekä ratsastajaa, että taluttajaa tempuillaan. Lopuksi halukkaat saivat mennä ravia ja kysyessäni haluaako Emilie ravata, nyökäytti tyttö vahvasti päätään. Catu kehotti kaikkia ravaajia tulemaan pitkälle sivulle ja niin sitä mentiin. Ravipätkä sujui loistavasti ja useinpien naamalla oli hymy.

Heti tunnin jälkeen kysyin Emilieltä mitä hän piti ensimmäisestä kerrastaan hevosen selässä. Tytön mukaan tunti oli ihan paras ja mahtava ja hän aikoi tulla heti mahdollisimman nopeasti ratsastamaan. Oppilaitten lähtiessä Emilie vilkutti ja huusi: "Hei sitten Camille" Johon vastasin vilkutuksella. Sitten menin purkamaan Aagen ja kävin nopeasti vaihtamassa kengät ja takin. Oli aika taas kiiruhtaa kouluun.

Tarinatempaus merkintä 9/ #Tarinatempaus2019 / aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Kylmää tuulta #15

Viesti kirjoittaja Chloe-Camille lähetetty Ti 14 Tammi 2020, 21:10

Camille pue päällesi ne uudet lämpimämmät ratsastushousut ja laita kaulahuivi! Siellä on tänään pakkasta! Tein työtä käskettyä, sillä en halunnut jäätyä laukatessamme metsässä. Pujotin uudet harmaan ratsastushousut jalkaan ja siihen sukat, joissa oli valkeaa, punaista ja mustaa. Vetäisin talviratsastuskenkäni jalkaan ja tongin kaapin pohjalta talviratsastushanskat. Hyppäsin autoon, jossa isäni jo odottikin. Ajatuskin kylmästä tärisytti. Tottahan toki pidän talvesta ja lumesta, mutta välillä kylmä ei vain sovi olotilaan. Onneksi tietoisuus tulevasta onnesta lämmitti. Vihdoin olin saanut vanhempani suostuteltua koiran hankintaan. Pentukin oli jo varattu. Matka Suomeen ei ollut vain huvireissu vaan sieltä mukaan tulisi kahdenkymmenen vuoden elinkumppani, ikioma suomenlapinkoira! Pentu oli niin suloinen, että tärisytti.

Tallille pästyäni hyppäsin ulos autosta. Kylmä tuuli puhalsi kohti kasvoja. Hohhoh tälläinen sää tänään. Tallustin säähän tympäämtyneenä oritalliin. Siellä yllätyksekseni näin uuden hevosen. Karsinan ovessa luki Sirius. Kappas vain. Vaelsin kohti Tranen karsinaa. Tranen hirnahdus tarttui korvaan ja naurahdin hevoselle, joka nosti ylähuultaan saapuessani. Otin orin kiinni päitsiin ja talutin orin ulos. Siellä sidoin hevosen puomiin varmin ottein ja hain harjat. Harjasin orin joka puolelta huolella ja puhdistin kaviot. Sitten heitin sinisen satula huovan orin selkään ja seuraavana nostin selkään mustan satulan. Viimeisenä työnsin suitset päähän ja kiristin kaikki soljet kiinni. Sitten laitoin jalustimet oikealle korkeudelle. Hyppäsin satulaan ja lähdin kohti metsää.

Kiristin ohjia ja napautin pohkeitani. Trane kiihdytti vauhtia ja hypähti tasaiseen laukkaan. Myötäilin allani liikkuvaa hevosta ja painoin jalkojani jalustimiin. Löysäsin ohjia, jotta Trane sai vapaasti liikuttaa päätään. Kylmä viima puhalsi suoraan naamaan ja hidastin vauhtia. Trane hidasti kiltisti ja jatkoimme matkaa käynnissä.

Maiskutin mattelevaa oria liikkumaan reippaammin. Trane totteli muutaman yrityksen jälkeen ja käynnnin tempo nopeni. Yhtäkkiä ori alkoi ravaamaan japäätin suostua tarjoukseen. Kevensin orin askeleitten tahdissa.

Tallin valoja kohti ravatessa mietin kuinka tyytyväinen olin tähän reissuun. Kaikki reippaat kohdat sujuivat hyvin kuten käyntikin. Liuuin alas selästä ja nostin jalustimet ylös. Talutin Tranen puomiin ja vaihdoin suitset päitsiin. Avasin satulavyön ja nostin satulan pois selästä. Vein varusteet sisälle ja pyyhin kuolaimet. Sitten puhdistin vielä orin kaviot ja sitten talutin orin karsinaan. Viimeisenä hain harjat takaisin sisään ja sanoin heipat Tranelle. Sitten menin autolle, jossa äiti odotti. Astuessani sisään autoon vilkaisin itseäni auton peilistä.

Tempaus merkintä 10! I love you / #Tarinatempaus2019 / aloituspäivä 13.12
Chloe-Camille
Chloe-Camille

Viestien lukumäärä : 28
Ikä : 17
Join date : 15.11.2019
Karma : 2

Takaisin alkuun Siirry alas

Tranen päiväkirja Empty Vs: Tranen päiväkirja

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa